Sapfonia. Foto: Linda Skage.
Sapfonia. Foto: Linda Skage.

Kommer ut i sang

Det skeive damekoret Sapfonia inviterer til musikalen «Kan du høre hjerter slå» søndag 15. september i Bergen.

Publisert Sist oppdatertBergens skeive damekor Sapfonia har laget musikal. I musikalen «Kan du høre hjerter slå» diskuteres de store, skeive spørsmålene. Hvorfor er det så viktig å komme ut? Hvordan var det før i tiden? Hva med å komme ut i andre land?

Under tittelen «Kan du høre hjerter slå» vil koret synge sanger inspirert av å stå ved et av de viktigste veikryssene en skeiv kan stå i, dirigert av Stina Østmark Sigvaldsen.
– Da vi diskuterte temaer for musikalen, kom vi inn på komme ut-historiene våre, forteller korleder Maja Svisdahl.

– Vi innså at vi har alle har ganske forskjellige opplevelser av det å komme ut. Noen synes det fremdeles er problematisk. I tillegg har de i koret som er over 50 har kommet ut for et annet type samfunn enn de på 22.

Sapfonia har aldri laget en musikal før, og har hovedsakelig stått for konserter i Bergens-området. «Kan du høre hjerter slå» er en større produksjon enn de har gjort tidligere.
– Vi bruker sanger fra musikal-historien, og noen sanger som er oversatt til norsk. Andre har vi endret slik at de passer temaet vårt. Vi har en tekstgruppe som har jobbet mye med dette, og resultatet har blitt veldig bra, sier Svisdahl.

En av sangene som brukes er hentet fra «Les Miserables». I den kjente musikalen heter den «Can You Hear the People Sing», men har i denne forestillingen fått en ny tekst som også har gitt den navnet; «Kan du høre hjerter slå».
– Det at hjertet banker kan jo være et symbol på mye. Det kan blant annet banke av stolthet eller frykt. Vi kan jo ikke se det, men jeg håper jo man merker den stoltheten vi føler når vi står der, ler korlederen.
– Vi har laget kostymer og koreografi, mekket rekvisitter og skrevet tekster, og er ganske stolte av hva vi har fått til.

Med forestillingen har koristene gått ut av komfortsonen, og vil også danse til sangene sine. Med basis i hverandres historier har de funnet et sterkere samhold, og håper de kan bidra til fellesskap og stolthet over å være seg selv.

«Kan du høre hjerter slå» settes opp 15. september fra kl. 20 - 22 på Cornerteateret, Kong Christian Frederiks plass 4, Bergen. Billettpris: 200,-. Mer info: Sapfonia på Facebook