FRI Oslo og Akershus ønsker velkommen til Regnbuetreff for seniorer torsdag 17. august på Kampen Omsorg+ i Oslo.

Regnbuetreffene er et sosialt og trygt møtested for lesbiske, homofile, bifile og trans-seniorer og arrangeres av Senior 50+ i FRI OA i samarbeid med Kirkens Bymisjon.

Blikk Nett var innom Regnbuetreff for seniorer i midten av juni, like før årets Oslo Pride. På taket til Kampen Omsorg+ møttes 50 seniorer for å avslutte sesongen og kickstarte Oslo Pride. Anders Rogg og ektemannen Yngvar Myrvold stod for musikalsk underholdning, mens Erling Lae holdt kåseri om sine erfaringer som åpen homse i «verdens nest beste land for homofile.»

Lederen i FRIs seniornettverk og ansvarlig for regnbuetreffene for seniorer, Aasmund Robert Vik, var godt fornøyd med vel overstått første sesong av seniortreffene, og så frem til å videreutvikle tilbudet til høsten.
– Det har gått over all forventning siden vi startet opp med to månedlige regnbuetreff for seniorer i september. Det var over 50 personer til stede på sommeravslutningen, og det har i gjennomsnitt vært 30 besøkende på hvert arrangement siden oppstarten, sier Aasmund Robert Vik.

Ildsjelen har personlig vært med på å dra i gang initiativet for skeive seniorer.
– Da jeg vant Frivillighetsprisen i 2015 fulgte det med 50 000 kroner fra Norsk Tipping. Etter noen møter med Oslo Bymisjon fant jeg ut at pengene skulle brukes til å sette i gang et initiativ for skeive seniorer. En ting som gleder meg veldig er at kjønnsfordelingen blant de besøkende har vært jevn. Det viser at vi har klart å skape noe som gjenspeiler behovet til målgruppen, sier han.

Aasmund Vik. Foto: Linn Kristin Nordseth.

Fornøyde seniorer
Annenhver torsdag siden 12. september i fjor har de skeive seniorene møttes på Kampen Omsorg+, et leilighetskompleks for personer over 67 år med behov for egnet bolig.
– Vi er blitt godt mottatt og stortrives på Kampen. Der har vi mulighet til å benytte oss av audiovisuelle hjelpemidler, med muligheter for å vise film. På Kampen Omsorg+ er det alltid betjent resepsjon og mulighet til å komme i kontakt med helsepersonell hvis det er behov for det, sier han. Vik forteller at tilbakemeldingene har vært entydig positive siden oppstarten i fjor høst.

– Det har ikke vært noen sure miner, bare glede å spore. Det er godt å se at tilbudet betyr noe for seniorene. Nå har vi planer om å videreutvikle tilbudet, og selv om dette per i dag er et tilbud i Oslo, legger vi ingen geografiske begrensninger. Alle er velkomne, sier han.

Besøkstjeneste for regnbueseniorer
Til høsten skal FRI OA og Seniornettverket se videre på muligheten for å videreutvikle tilbudet til regnbueseniorer med besøkstjeneste.
– Ønsket vårt er å komme i kontakt med de som ikke er så mobile, og der er besøkstjeneste nøkkelordet. Det vil kunne få mange ut av isolasjon. I København har de allerede et slikt tilbud. Derfor akter vi å reise dit og se nærmere på hvordan danskene organiserer det, sier han. Vik er tydelig på hva som kan gjøres for å bedre eldreomsorgen for skeive seniorer her til lands.

– Relevant personale bør reskoleres gjennom Rosa Kompetanse, de gjør et viktig bevisstgjøringsarbeid som løfter kunnskapsnivået i flere sektorer. Vi i Seniornettverket ser også frem til et nærmere samarbeid med Pensjonistforbundet med tanke på å få lhbt inn i arbeidsprogrammet fra neste landsmøte. Pensjonistforbundet har en etablert organisasjon over hele landet, mens vi i FRI har ekspertisen på lhbt, sier han.

Regnbuetreff for seniorer, torsdag 17. august, kl. 12-15, Kampen Omsorg+, Brinken 35, Oslo.

Mer informasjon: frioa.no/senior