Seniorsuksess starter opp igjen

FRI Oslo og Akershus inviterer til nytt Regnbuetreff for seniorer.

Publisert

FRI Oslo og Akershus ønsker velkommen til Regnbuetreff for seniorer torsdag 17. august på Kampen Omsorg+ i Oslo.

Regnbuetreffene er et sosialt og trygt møtested for lesbiske, homofile, bifile og trans-seniorer og arrangeres av Senior 50+ i FRI OA i samarbeid med Kirkens Bymisjon.

Blikk Nett var innom Regnbuetreff for seniorer i midten av juni, like før årets Oslo Pride. På taket til Kampen Omsorg+ møttes 50 seniorer for å avslutte sesongen og kickstarte Oslo Pride. Anders Rogg og ektemannen Yngvar Myrvold stod for musikalsk underholdning, mens Erling Lae holdt kåseri om sine erfaringer som åpen homse i «verdens nest beste land for homofile.»

Lederen i FRIs seniornettverk og ansvarlig for regnbuetreffene for seniorer, Aasmund Robert Vik, var godt fornøyd med vel overstått første sesong av seniortreffene, og så frem til å videreutvikle tilbudet til høsten.

– Det har gått over all forventning siden vi startet opp med to månedlige regnbuetreff for seniorer i september. Det var over 50 personer til stede på sommeravslutningen, og det har i gjennomsnitt vært 30 besøkende på hvert arrangement siden oppstarten, sier Aasmund Robert Vik.

Aasmund Vik. Foto: Linn Kristin Nordseth.
Aasmund Vik. Foto: Linn Kristin Nordseth.

Ildsjelen har personlig vært med på å dra i gang initiativet for skeive seniorer.

– Da jeg vant Frivillighetsprisen i 2015 fulgte det med 50 000 kroner fra Norsk Tipping. Etter noen møter med Oslo Bymisjon fant jeg ut at pengene skulle brukes til å sette i gang et initiativ for skeive seniorer. En ting som gleder meg veldig er at kjønnsfordelingen blant de besøkende har vært jevn. Det viser at vi har klart å skape noe som gjenspeiler behovet til målgruppen, sier han.

Fornøyde seniorer

Annenhver torsdag siden 12. september i fjor har de skeive seniorene møttes på Kampen Omsorg+, et leilighetskompleks for personer over 67 år med behov for egnet bolig.

– Vi er blitt godt mottatt og stortrives på Kampen. Der har vi mulighet til å benytte oss av audiovisuelle hjelpemidler, med muligheter for å vise film. På Kampen Omsorg+ er det alltid betjent resepsjon og mulighet til å komme i kontakt med helsepersonell hvis det er behov for det, sier han. Vik forteller at tilbakemeldingene har vært entydig positive siden oppstarten i fjor høst.

– Det har ikke vært noen sure miner, bare glede å spore. Det er godt å se at tilbudet betyr noe for seniorene. Nå har vi planer om å videreutvikle tilbudet, og selv om dette per i dag er et tilbud i Oslo, legger vi ingen geografiske begrensninger. Alle er velkomne, sier han.

Besøkstjeneste for regnbueseniorer

Til høsten skal FRI OA og Seniornettverket se videre på muligheten for å videreutvikle tilbudet til regnbueseniorer med besøkstjeneste.

– Ønsket vårt er å komme i kontakt med de som ikke er så mobile, og der er besøkstjeneste nøkkelordet. Det vil kunne få mange ut av isolasjon. I København har de allerede et slikt tilbud. Derfor akter vi å reise dit og se nærmere på hvordan danskene organiserer det, sier han. Vik er tydelig på hva som kan gjøres for å bedre eldreomsorgen for skeive seniorer her til lands.

– Relevant personale bør reskoleres gjennom Rosa Kompetanse, de gjør et viktig bevisstgjøringsarbeid som løfter kunnskapsnivået i flere sektorer. Vi i Seniornettverket ser også frem til et nærmere samarbeid med Pensjonistforbundet med tanke på å få lhbt inn i arbeidsprogrammet fra neste landsmøte. Pensjonistforbundet har en etablert organisasjon over hele landet, mens vi i FRI har ekspertisen på lhbt, sier han.

Regnbuetreff for seniorer, torsdag 17. august, kl. 12-15, Kampen Omsorg+, Brinken 35, Oslo.

Mer informasjon: frioa.no/senior