President Barrack Obama ønsker åpen homo som nestleder i det amerikanske luftforsvaret.

Eric Fanning, som for allerede har en sentral stilling i marinen, har sammen med fire andre blitt nominert til å kjempe om den prestisjefylte jobben. «Under Secretary» er den nest høyest rangerte sivile tjenestemann i «Department of the Air Force» i USA. Valget faller etter en lengre vurderingsprosess hvor alle kandidatene arbeider tett opp mot det amerikanske forsvarsdepartementet. Fanning har tidligere jobbet bl.a. for hæren og det hvite hus. I Tillegg til CBS og i Kommisjonen mot masseødeleggelsesvåpen.

President Obama understreker i følge det amerikanske luftforsvarets egne nettsider hvor sikker han er på valget av Fanning og de andre fire.
«Det gir meg en stor trygghet å vite at slike dedikerte og dyktige personer har sagt ja til å bli med i denne administrasjonen og tjene det amerikanske folk».

Han forteller videre hvor mye han ser frem til å jobbe med dem i månedene og årene som kommer. Noe Fanning bekrefter at er gjensidig.
«Jeg er beæret over presidentens annonsering og ser frem til å jobbe med kongressen og til å fortsette å tjene det amerikanske forsvarsdepartementet under vurderingsprosessen»

Nestlederen eller «The Under Secretary» har ansvar for organisering, trening, utrustning og velferden til mer enn 333000 menn og kvinner i aktiv tjeneste. I tillegg til 178000 fra flyvåpnetets nasjonalgarde og reservestyrke samt 182 000 sivile og deres familier.

Hvis Fanning blir bekreftet til stillingen vil han også få ansvar for områder som luftforsvarets romsatsning.
Disse nyhetene kommer samtidig som Obama åpenlyst har vist sin støtte for viktige temaer som like ekteskapsrettigheter for homofile