Silvana Imam til Bylarm

Publisert

Beatrice Eli får følge av kjæresten Silvana Imam til årets Bylarm i Oslo. I februar ble rapperen Silvana Imam (29) kåret til årets homo/bi/trans på QX gallaen.Imam har røtter i Syria og Litauen, har studert psykologi ved siden av musikkarrieren og er dessuten kjæreste med Beatrice Eli, som i likhet med Imam også besøker Oslo og Bylarm i mars. Imam og Eli er Sveriges nye Eva og Evfa, og begge har gjort seg bemerket for sin åpenhet og standpunkt i lhbt-spørsmål og om feminisme og rasisme. Nå har Silvana Imam fått et navn, ikke bare i Skandinavia, men også i Storbritannia – til tross for at hun synger på svensk. Engelsk har hun forsøkt seg på én gang og i et intervju med det britiske magasinet Diva forteller hun,«Jeg hørte på låta her om dagen og da bestemte jeg meg: aldri mer. Det føles ikke riktig. Jeg uttrykker meg best på svensk. Men, man skal aldri si aldri.»

Lesbisk og feminist

Med EPen «När du ser mig • Se dig» som kom i 2014 var målet å inspirere.«Det er akkurat det jeg vil. Jeg vil lage progressiv musikk. Jeg mer selv som en artist, ikke en rapper. Hvis du digger meg, så digger du deg selv også – og det handler om akkurat det. Det handler om deg,» sier Silvana Imam til Diva. Imam ventet en stund før hun snakket om å være lesbisk.«Jeg ville ikke bli introdusert som «den lesbiske rapperen Silvana Imam.» Men nå som jeg er etablert vil jeg snakke om det, og det trengs. Helt ærlig, hvis jeg hadde sett noen som meg når jeg var 15 år … Det hadde vært verdt å dø for.» Lesbisk sex og kjærlighet er en naturlig ting i tekstene hun skriver og linjer som «si ton my face» får fansen til å sikle.«Jeg rapper om kvinner fordi jeg er lesbisk. Jeg forholder meg ikke til patriarkatet. Jeg driter i det.»

Inspirert av kjæresten

Imam måtte sloss i 16 måneder før hun endelig fikk kloa i kjæreste Beatrice Eli. Eli gjør suksess på egen hånd for tiden med låter som «Girls» og «Moment of Clarity».«Herregud, jeg elsker henne så høyt at jeg må roe meg ned. Hun inspirerer meg på så mange plan at jeg ikke vet helt hvor jeg skal starte,» sier Imam og bekrefter samtidig at hun er en romantiker, men ikke av den tradisjonelle typen. «Jeg er ikke en sånn som inviterer til romantisk middag. Jeg roper navnet hennes høyt fra scenen når jeg holder konsert, og så synger jeg låta hennes, «Girls». Jeg er den typen romantiker.» Nå som to av Sveriges største og mest populære kvinnelige artister er et par, kan man da håpe på et samarbeid?«Insha’Allah; vi får se. Hun er mitt idol så jeg hadde elsket å samarbeide med henne.» Silvana Imam er, i likhet med kjæresten Eli, Bylarm-aktuell og hun tar med seg budskapet sitt til Oslo.«Jeg vil forandre verden, helt seriøst. Nå har jeg fått en plattform som jeg må ta vare på og med hjelp av den vil jeg være med å forandre samfunnet. Essensen i alt jeg gjør handler om at DU skal elske deg selv.» Silvana Imam spiller på hovedscenen Tidal på Youngstorget fredag 6. mars kl 14, mens Beatrice Eli spiller samme kveld på samme scene kl 21.

Mer info: bylarm.no