Skeiv sommer

– Jeg tror at et vellykket ekteskap er oppskriften på et godt liv

Simon Stisen føler at han verken representerer flertallet av konservative kristne eller av skeive, og er derfor takknemlig over å bli kåret til forbilde. Sommeren bruker han med kjæresten Henrik, og på kristen nettverksamling. 

Simon Stisen er kåret til et skeivt forbilde av avisa Nationen.
Publisert

I intervjueserien Skeiv sommer har vi i år snakket med mange av dem som nylig ble kåret til et Skeivt forbilde av avisa Nationen.

Pastor Simen Stisen brukte, som Nationen skriver, tid på å akseptere at han er homofil. Stisen har delt i flere medier om fordommer han har møtt som homofil kristen. 

Til Blikk sa han for et par år siden, i et intervju med ham og kjæresten, høyrepolitiker Henrik Asheim, at: «Legningen min er å være kristen og så er jeg homofil i tillegg.» 

– Hva betyr en sånn utmerkelse som denne i Nationen for deg? 

– Det er alltid en ære å få en positiv bemerkning for arbeidet man gjør, sier Stisen til Blikk, og fortsetter: 

– Ettersom jeg føler at jeg verken representerer flertallet av konservative kristne eller av skeive, blir opplevelsen av å stå alene ekstra stor og da betyr en slik oppmerksomhet ekstra mye. Da føles det naturlig å uttrykke et stort takk!

– Hva gjør du i sommer?

– Jeg reiser på ferie med kjæresten min, Henrik, til Middelhavet. Etter et travelt år skal det bli deilig å slappe av litt sammen. 

– Etter det reiser jeg til Boston for å delta på en nettverksamling med den kristne organisasjonen for skeive «The Reformation Project».

– Beste sommerminne?

– Den årlige turen i barndomsårene til Danmark med mine fire søsken og foreldre. Familien er viktig for meg og en god barndom og minnene det gir varer livet ut.

– Verste sommerminne?

– Alle sørlandssommerne som regnet bort i dårlig vær. Da blir man rastløs av å sitte inne å se på TV.

– Liker du spontane turer, eller er du en planlegger?

– Begge deler, men jeg får mest ut i etterkant av reisene som var planlagt.

– Hvilke skeive saker brenner du for?

– Jeg brenner for at skeive skal kunne ta plass i den konservative delen av kristennorge, uten at kirkene forkaster tradisjonelle verdier som trofasthet, forpliktelse, inngåelse av livslange paktrelasjoner og at monogami faktisk innebærer eksklusivitet for partneren. 

– Jeg tror at et vellykket ekteskap er oppskriften på et godt liv.

– Hva leser og ser du på i sommer?

– Jeg skal lese «God and the Gay Christian» av Matthew Vines og «Utilstrekkelig - Hvorfor den nye moralen gjør unge psykisk syke» av Christian Hjortkjær. 

– Jeg gleder meg også til å se broren min spille gladiator i serien «Those about to Die» som kommer på Prime i sommer.

– Favorittsommerlåt?

– Jeg har fått dilla på albumet til Stockholm Worship som heter «Other Side». Det skal skape god stemning i sommer.

Powered by Labrador CMS