Den gamle Sjokoladekoppen i Oslo har fått ansiktsløftning og skal framstå som en ny og viril Elsker med åpning torsdag 2. februar kl 21. Fjorårets Frøken Flatbanker-vinner, Kristiane Søbak, er elskerens kjøkkensjef, og daglig leder er Rune Pettersen. Bak det nye utestedet står ringrevene Sissel Hansen, Hilde Hammer og Hallgeir Gjerdet som i dag driver utestedene Naken og SinPecado. Grethe Kjensli, kjent fra både Café de Stijl, Coco, Resepten, SoHo, Det 11. Bud, Budbringeren og Naken, har nå også ansvaret for Elskers nye interiør. – Hvorfor skal stedet hete Elsker og ikke Elskerinne?
– Navnet har i grunnen ikke noe med elsking å gjøre i fysisk forstand. Det signaliserer mer et ønske om at gjestene skal bli så glade i stedet at de bare elsker det, sier kokk og kjøkkensjef Kristiane Søbak (28) fra Oslo, som ble kåret til fjorårets Frøken Flatbanker. Daglig leder blir Rune Pettersen (29) fra Tromsø. Han skal også jobbe som servitør. – Elsker skal ha fokus på det gode liv og at det er kjærligheten som gjør oss til homofile. Folk skal komme inn her og forelske seg i atmosfæren, sier Rune, som påpeker at stedet er åpent for folk i alle filer. Elsker skal ha alle rettigheter og vil også tilby gjestene sine en skikkelig og variert meny fra 50 til 200 kroner. – Hvordan skal dere lokke lesbene til Elsker?
– Vi satser på et voksent publikum og et sted hvor man kan slappe av og møte andre, elskere eller ikke, og det skulle vel passe bra. Det er vanskelig å tilfredsstille alle, men vi skal prøve så godt vi kan, lover Kristiane Søbak.