Skeiv debatt: Trenger vi skeiv kultur?

Publisert

LLH inviterer til en ny Skeiv debatt på Kulturhuset i Oslo. Tema er kunst og kultur i lhbt-miljøet. Skeive forfattere, filmskapere, musikere, motedesignere, kunstnere, koreografer, dansere, produsenter og andre aktører har historisk sett vært trendsettende og fortsetter å inspirere ikke bare sitt eget miljø, men også store artister, utøvere og kunstnere på mange felt. LLH spør i denne paneldebatten om det er viktig for lhbt-miljøet å ha egne uttrykk. Hva er egentlig skeiv kultur? Hvordan opprettholder vi felles kulturreferanser og hvordan skaper vi nye? Er våre egne kulturuttrykk tilgjengelige for alle i miljøet? Hvor kan vi se og oppleve oss selv? Hvordan kan kulturprodukter skape samhold, solidaritet og forståelse både innenfor og utenfor det skeive miljøet? Eller er vi så likestilte at vi ikke trenger noe laget for og om oss? Har skeive kulturfolk ansvar for å lage skeiv kultur? Må den skeive kulturen være politisk eller kan den bare underholde? Vil lhbt-historien bli glemt hvis vi ikke dyrker egne stemmer og egen identitet? Om svarene kommer i løpet av debatten vites ikke, ei heller om det finnes et endelig svar. Det som er sikkert er at det blir en god og frisk samtale med et bredt panel. Blikk-journalist Reidar Engesbak, også kjent som dj Deadswan, innleder til debatten.I panelet sitter forfatter og samfunnsdebattant Guro Sibeko, skuespiller og regissør Camilla Wolf Bodin, klubbarrangør og dj Øyvind Rones, dansepedagog og koreograf Martine Hammervold-Austinat og tv-produsent Geir Bie. Panelet ledes av Håvard Kleppa.

Guro Sibeko

var en av bidragsyterne til antologien Råtekst som kom på Aschehoug forlag i 1999. I januar 2009 debuterte hun som romanforfatter med actionromanen Vingespenn på Gyldendal forlag. Siden har hun utgitt romanene Ctrl+Alt+Delete, Gyldendal 2010, og Jeg kan oppløse mørket, Juritzen 2013. På CappelenDamm forlag har hun utgitt barnebøkene Blodmånenatta (2011) og Ildulven (2012) og biografien Krigerhjerte - min fars reise på Oktober forlag i 2013.

Camilla Jahre Wolf Bodin

er skuespiller og regissør og har tidligere vært programleder i TV 2-programmet Sonen, samt deltatt i TV Norges Hvem er hvem. Mest kjent er hun som rollekarakteren Karoline i tv-serien Hotel Cæsar og i likhet med rollefiguren er hun lesbisk og gift med Cæsar-kollega Cornelia Jahre Wolf Bodin. Paret har sammen deltatt i TV 3-programmet Sex dager.

Øyvind Rones

driver to av hovedstadens mest populære klubbkonsepter Indieseksuell og Seksuell. Indieseksuell startet i september 2010 som et sårt tiltrengt alternativ til de andre skeive tilbudene i Oslo. En klubb som beveget seg langt utenfor den musikksjangere folk flest forbinder med skeiv kultur. Indieseksuell har hatt artister som Nils Bech, Bendik Giske, Sandra Kolstad, Casa Murilo, Ultra Mega Technobandid Stefan, Torgny, Leif & The Future og The Hidden Cameras på plakaten siden starten og har i tillegg tatt klubben med til byer som Bergen, Trondheim og Tromsø.

Martine Hammervold-Austinat

er utdannet danser ved Den Norske Balletthøyskole og jobber til daglig som selger, dansepedagog, modell og quizvertinne på So. Hun har satt opp forestillinger på Scenehuset i Oslo. I 2013 gjorde hun suksess med stykket «How Long Has This Been Going On?» og fulgte opp med «What A Difference A Day Made» i mai i år.

Geir Bie

er fjernsynsprodusent og har blant annet produsert tv-program som Skal vi danse, Piano Piano, Gullfisken, Gullruten, Spellemannprisen og Lyden av lørdag.Våren 2007 var han aktuell som en av dommerne i Dansefeber på TV Norge og høsten 2008 var han dommer i Grease på samme kanal. Kveldens kulturinnslag serveres i form av Tollbugata 24 sitt eget husband Trans*cisters. Debatten er åpen, slik at det vil bli anledning for publikum til å delta og stille spørsmål undersveis. Skeiv debatt: Trenger vi skeiv kultur? torsdag 4. desember kl 17 – 19, Kulturhuset, Youngstorget, Oslo.

Powered by Labrador CMS