Skeiv julaften

Publisert

I juletiden blir Norge stille og tomt, men ikke på Skeiv Verdens julaften. Mange velger å feire jul med venner og familie, mens andre sitter alene. Skeiv Verden lager nå et tilbud til alle som føler seg kallet.– De vi har snakket med i nettverket til Skeiv Verden har ingen planer i jula, og mange har heller ingen tradisjon for å feire jul, sier Susanne Demou Øvergaard, generalsekretær i Skeiv Verden. – Men om man feirer jul eller ei, så er alle omgitt av jul uansett hvor de snur seg i disse dager, så derfor bestemte vi oss for å lage en samling i jula, sier Øvergaard og forteller at julefesten arrangeres i Saxegården i Gamlebyen.– Det er en flott bygning fra 1800-tallet med stor plass, flott kjøkken og enorm peis. Der skal vi samles for å spise middag, høre musikk og hygge oss utover kvelden. Og alle som ønsker å komme er velkommen, uavhengig om de er medlemmer i Skeiv Verden eller ikke.

– Hva står på menyen?

– Det står allerede mye på ønskelisten. For noen er det viktig med tradisjonell norsk julemat, som ribbe, mens andre må ha halall kjøtt. I tillegg har vi vegetarianere og veganere, så det blir en rikholdig meny.

– Hva står ellers på programmet?

– Det er ganske åpent. Vi vil ikke legge så mange føringer. Det skal være en sosial samling, men samtidig har vi mange medlemmer som er kreative så underholdning blir det nok. Julefesten blir også en årsavslutning for Skeiv Verden.– Vi kan se tilbake på et veldig bra år. Det siste som skjedde sånn på tampen av året var jo at vi fikk OXLO-prisen. Akkurat det har ikke sunket helt inn ennå, men det er utrolig stort for oss som organisasjon å få den anerkjennelsen. Vi føler at vi blir sett og at vi blir tatt på alvor. Det er en vitamininnsprøytning og veldig inspirerende medlemmene våre. Julefesten i Saxegården åpner dørene kl 14 for gjestene.– Hvis noen føler seg kallet til å hjelpe til med pynting og mat så må de gjerne ta kontakt. Festen varer ut over kvelden, og vi lover god stemning, god mat og hyggelige mennesker. Og så må alle ta med seg en julegave, så bytter vi gaver i løpet av kvelden Skeiv Verden julefest, tirsdag 24. desember kl 14. Saxegården, Saxegaardsgata 17, Oslo.

Meld deg på her:

[email protected]