Tradisjonen tro skal kunstutstillingen Skeiv Kunst arrangeres under årets Skeive dager i Oslo, 16-24 juni.
– I år er det flere deltakende kunstnere enn noen gang før og variasjonen i uttrykk og form er stor. Men fortsatt mangler vi egnede lokaler til utstillingen, sier medarrangør og kunstner Ole Villund. På utstillingen vil du finne malerier, skulpturer, smykker, keramikk, design, videokunst og mye mer.
– I fjor var utstillingen fordelt på tre forskjellige steder. Det sier seg selv at det ikke var ideelt. Det vi ønsker oss aller mest nå, er et lokale som er sentralt og stort nok til å huse arbeidene til oss alle, sier Ole Villund, og oppfordrer Blikk Netts lesere til å ta kontakt med Skeiv Kunst hvis de har et egnet lokale å anbefale. Men som med resten av Skeive dager-arrangementet er det mange ildsjeler somjobber frivillig og de har ikke mye penger å rutte med. Ildsjelene det er snakk om når det gjelder Skeiv Kunst består av lesbiske, homofile, bifile og transkjønnede kunstnere. Noen er etablerte, andre amatører. Flere av dem deltar i den faste utstillingen for første gang.
– Felles har vi at vi jobber hardt for denne utstillingen. Vi har vidt forskjellige uttrykk, men deler på mange måter en felles klangbunn. Mye av kunsten er inspirert direkte av den kjærligheten festivalen skal feire og mye er selvfølgelig politisk. Vi som deltar synes Skeiv Kunst er et viktig aspekt av bredden og mangfoldet i den folkefesten Skeive dager er. Derfor må vi finne et lokale både kunsten og festivaldeltakerne fortjener, understreker Villund. Hvis noen av Blikk Netts lesere har tips om lokale, kontakt: skeivkunst.no