Skeiv Ungdom

Kaffekopp skal hjelpe Ungdomstelefonen

Circle K gir overskuddet fra salget av Pride-kopp til Ungdomstelefonen.

Publisert Sist oppdatert

Ungdomstelefonen, som er hjelpetilbudet til Skeiv Ungdom på telefon, chat og melding, har inngått et samarbeid med Circle K.

– Det er ingen hemmelighet at de siste månedene har vært utrolig krevende. Helt siden regjeringen valgte å kutte øremerkingen i statsbudsjett til Ungdomstelefonen, har vi fryktet at vi skulle bli nødt til å legge ned hjelpetilbudet vårt allerede fra januar. Det har vært mye frustrasjon og skuffelse, og vi har vært overrasket over manglende anerkjennelse for det livsviktige arbeidet våre frivillige gjør, sier leder i Skeiv Ungdom, Jane-Victorius Bonsaksen.

Skeiv Ungdom har jobbet innstendig med å understreke for politikerne hvor avgjørende tilbudet er.
– Og hvor avhengig vi er av få på plass en finansieringsordning av Ungdomstelefonen fra årsskiftet. Når politikerne verken har sett, hørt eller lyttet til oss, er vi glade for at Circle K redder Ungdomstelefonen frem til det blir klarhet i når vi kan motta offentlig midler, sier Bonsaksen.

Resultatet av samarbeidet har blitt til Pride-koppen, en kaffekopp som kan kjøpes på Circle K-stasjoner over hele landet. Koppen kan fylles med så mye varm drikke du vil i hele 2023. Det skal selges 10 000 kopper, og støtten fra salget går utelukkende til Ungdomstelefonen.

– Takket være Circle K kan vi nå opprettholde og drifte tilbudet vårt som normalt, og fortsette å være et unikt lavterskel- og likepersontilbud for unge skeive som har spørsmål om kjønn, seksualitet og forelskelse. Vi og de frivillige kan nå sove godt om nettene, og vite at vi også inn i starten av 2023 kan bidra til å skape et trygt rom for alle skeive som har behov for støtte, råd og en trygg samtalepartner, sier Bonsaksen.

Powered by Labrador CMS