Man hører ofte at å være ung og skeiv ikke alltid er likelett. Det stemmer ikke for Ungdomsområdet under Skeive Dager.

– Ungdomsområdet er tidenes hang-out for de under 30 under Skeive Dager. Ikke noe annet sted i Pride Park kan du slenge deg ned i en sofa, pusle med din egen plakat til paraden, spille brettspill og delta i en rekke aktiviteter. Snuse litt på plastblomstene fra IKEA eller tulle seg inn i et varmt teppe med en kopp varm kakao til lyden av regndråper på telttaket. Eller kanskje kosebingen frister? Området er pynta og satt i stand bare for deg, skriver Ungdomsområdeansvarlig Eirik Rise i en pressemelding.

Åpen scene og konsert

Lørdag stenger Pride Park klokken 18 for alle under 18 år. Ungdomsområdet svarer utestengelsen med Åpen Scene og konsert. Programmet er både for og med publikum. I tillegg til at vi har hooket opp et par veletablerte band, som for eksempel Vanity Vanished. Men kan du breake, sjonglere, synge, spille et instrument eller spille ja vi elsker med underarmen, så send en mail til skeivedager@skeivungdom.no. Alle deltagere får en liten premie.

På fredag klokken 18 holder Kim Friele historietime. Hun ledet homo-Norge ut i åpenhet og var ikke redd for å åpne munnen. Hun bærer under huden en enestående kjennskap til historien ogforteller den som ingen andre kan.

QueerTango

Queer Tango er tango hvor kjønnsnormene oppløses. Alle fører, alle blir ført. Opplev befrielsen du får ved å glemme rollene og bare kjenne på dansen. Gothan Project blander jazz, elektronika og tango og setter føttene i sving. Du trenger ikke ha med partner eller ha danset tango før. Oslo Tango Queer stiller med erfarne instruktører som fører deg inn i dansen på dine premisser. Torsdag kl 18.

I tillegg til Drag-Racing og Singstar har Ungdomsområdet sin egen konkurranse. Vinn billetter til Jafnadhr, Queer Youth Festival, årsabonnement på Blikk og plussabonnement og dvd-er fra Gaysir.

Ungdomsområdet finner du ved Festivalteltet i Pride Park på Rådhusplassen fra onsdag til lørdag. Området er et samarbeid mellom Ungdomstelefonen, Jafnadhr og Skeiv Ungdom. Alt er helt gratis og heltrusfritt.

Fullt program finner du på http://skeivedager.skeivungdom.no