Skeive dager i dag byr på Queentastic, Gaysirs sommerfest, skeiv bibeltime og konsert med Oslo fagottkor og Ingrid Bjørnov.

Program for Pride park på Rådhusplassen
Kl 15: Parken åpner.
Kl 15.30: PION viser film film om skeivt sexarbeid, og sosiologen og prostitusjonsforskeren May Len Skilbrei svarer på spørsmål. I hovedteltet.
Kl 17 – 20: Nrk Juntafil sender direkte fra hovedscenen!
Kl 20: Dj Mauricio spiller i Housebaren.
Kl 21: På hovedscenen stiller VOI VOI med sitt Grand Prix-show. Thomas og Camilla kjører sang og dans, konfetti og glitter, med mange nye og gamle hits fra både Melodi Grand Prix og Eurovision song contest.
Klokken 01: Paken stenger.
Gratis inngang

Innmeldte arrangement
Show med Queentastic
Premiere på det nye showet «For fulle mugger», med Queentastic. Gruppen Queentastic består av medlemmene Geir Lillejord, Dean Erik Andersen og Jon Anders Sundve. Geir og Dean har begge jobbet i showbiz i en årrekke, og fikk sitt gjennombrudd med deltagelse i Norsk Melodi Grand Prix 2006, med låten «Absolutely Fabulous», som kom på en 3.plass. Kl 21, kr 325.
Chat Noir

Gaysirs sommerfest
Gaysir gjentar suksessen fra 2012 og kjører sommerfesten på eventstedet LAWO kl 22. Dj Rasmus sørger for stemning på dansegulvet. Kr 100, aldersgrense 20 år.
Universitetsgata 26

Great Garlic Girls på Latter
«Helt Rått» med Great Garlic Girls kl 21. Kr 350, aldersgrense 20 år.
Latter på Aker Brygge, Hovedscenen

Pride house @ Deichmann på Majorstua
Filmvisning av Med Åpne Øyne kl 16. Filmen er en vakker beretning om forbudt kjærlighet i Jerusalem. Hva skjer når et forhold utvikler seg mellom to menn i et jødisk-ortodoks samfunn? Familiefaren Aaron tar over slakter- forretningen etter sin avdøde far. En dag dukker den vakre Yeshiva- studenten Ezri opp og en skjebnesvanger spenning utvikler seg mellom de to mennene. En slik lidenskap oppfattes som provoserende i et tradisjonsbundet jødisk nabolag.
Deichmann på Majorstua

Pride party på Ivars Kro
Ivars Kro varmer opp Grønland til paraden med Pride party. Fra klokken 20. Adresse: Grønland 14.

Utstilling: I See Rainbows
Gjennom blant annet dokumentarfoto, splatterfilm, transeporno, samtidsmusikk, kastratsang, musikkvideoer og performance ønsker «I See Rainbows» å ta pulsen på kulturell skeivhet i 2013. Den gir et kunstnerisk innblikk i norsk og internasjonal homohistorie, og viser nåtidseksempler fra Sør-Afrika og Russland. Utstillingen er kuratert av kunstkritiker og kulturskribent Bjørn Hatterud. Utstillingen står til 20. juli.
-kunstplass 5, Olaf Ryes Plass 5, Grünerløkka

Oslo fagottkor og Ingrid Bjørnov
Oslo fagottkor og Ingrid Bjørnov inviterer til uhøytidelig intimkonsert i Ridehuset på Akershus festning kl 18. 30 og 21. Det blir kakelotteri og loddtrekning. Regi og koreografi: Tomas Adrian Glans. Dirigent: Therese Kinzler Eriksen.
Ridehuset, Akershus festning

Skeiv standup på Elsker
Elsker gjentar suksessen fra i fjor, og inviterer til en helaften med humor – fortalt fra et skeivt perspektiv. På scenen står Jan Rune Holdhus, Tommy, Nils-Erik Flatø, Henrik Fladseth og Sofie Frøysaa. Kl 20, kr 150, aldersgrense 20 år.
Kristian IVs gate 9

G Kids Pride Party på Diplomaten
Velkommen til det årlige G Kids party under Skeive dager. To avdelinger med nu disco og funky house i baren, og club, house & hits i klubben. Djs denne kvelden: Remii & KennyK. Kl 22, aldersgrense 18 år. Kr 80.
Fridtjof Nansens Plass 8 (bak Rådhuset)

Åpen Kirkegruppe Oslo arrangerer Skeiv bibeltime
Kristendom, identitet og lhbt. Halvor Moxnes, professor i teologi ved Universitetet i Oslo, tar utgangspunkt i de vanskelige bibelstedene og vil hjelpe oss til å forstå hvordan Bibelen kan forstås og være relevant for oss.
Kristin Gunleksrud, bl.a. nestleder i kirkerådet til Den norske kirke, vil fortelle om hva som skjer med saken i Den norske kirke og hvorfor arbeidet for å få slutt på diskriminering av lhbt er viktig for henne. Kl 16.
Oslo domkirke
Stortorget

Skeiv kunst
Stein Rusnes stiller ut sine bilder på biblioteket på Deichmanske bibliotek Bjørnholt. Utstillingen blir stående fra til 26.juni.
Deichmanske bibliotek Bjørnholt

H.P. Meirik & Naser Zein Elarab stiller ut sine bilder på Deichmanske bibliotek på Majorstuen. Utstilling står til 31. juli.
Deichmanske bibliotek på Majorstuen

Tarald Stein & Gunhild Johansen stiller ut sine bilder på Deichmanske bibliotek på Røa. Utstilling står til 31. juli.
Deichmanske bibliotek på Røa

Mer info: skeivedager.no