Skeive ski. Foto: Karin Villemo Berg Furunes.
Skeive ski. Foto: Karin Villemo Berg Furunes.

Skeive Ski på Skarsnuten

Et av vinterens høydepunkt er Skeive Ski i Hemsedal 8.–11. mars.

Publisert

Et av vinterens høydepunkt er Skeive Ski i Hemsedal 8.–11. mars. Festivalen, som arrangeres for sjuende gang, er Skandinavias første og største skeive skifestival.

Arrangøren lover morsomme skikonkurranser, vanvittig afterski med flere av Norges beste dj-er, fester med skyhøy glamour- og underholdningsfaktor sammen med skeive fra hele landet.

– Det blir en aktiv, sosial og morsom skihelg, og vi tilbyr et variert program de fire dagene festivalen pågår, forteller en entusiastisk Dean-Erik Andersen til Blikk.

Andersen har vært med helt siden starten. Først som artist, og de siste årene har han i tillegg sittet i styret. DivaDean, som mange kjenner ham som, skal også ha show denne gangen. Han blir flankert av brystfagre Cheztity, og sammen byr de på «MGP dinnershow» lørdagskvelden.

Da er det også Melodi Grand Prix-finale. Den skal selvsagt vises på storskjerm under banketten. Fra scenen vil de få besøk av kjente og kjære schlagerdronninger.

– Vi har valgt Skarsnuten Panorama som festivalhotell for at vi skal kunne ha alle arrangementene ett sted. Vi får hele hotellet for oss selv, og her skal vi sørge for at alle trives og har det gøy, enten man kommer alene eller sammen med en gjeng. Man kan selvsagt også bo andre steder, men man må kjøpe festivalpass for å bli med på arrangementene.

Skeive Ski starter med minglefest på torsdag 8. mars. Fredag blir det tilbud om kurs i både ski- og brettkjøring, og en forfriskende champagnelunsj på hotellet. Om kvelden blir det vorspiel med Lisa & Lisa, før Sofie Frøysaa entrer scenen med standup-showet «Ambisiøs og deprimert». Kvelden avsluttes med Skeiv Natt der dj Luis Molinari & Soulshivers sørger for rytmene.

Lørdag arrangeres det både ski- og brettkonkurranser i BMW-løypa, og det etter hvert så tradisjonsrike kostymerennet der man kan delta både med og uten kostymer. Når moroa er over i bakken, er det tid for afterski med Lisa & Lisa og Soulshivers på Skarsnuten Hotell.

Etter «MGP dinnershow» er det klart for «Nattklubb Skeive Ski» der dj Luis Molinari & Soulshivers med gjesteartist dj Johanne Barmann byr på groovy beats og deilige hits.

– Det er allerede godt med snø i bakken, og været pleier å være fantastisk bra på denne tida av året. Husk solkrem med høy solfaktor!

Mer info: skeiveski.no