Skeive Sørlandsdager

Publisert

Offisiell åpning av Skeive Sørlandsdager torsdag 25. august med utdeling av årets Homofrydpris. Se programmet her.

Torsdag 25. august

Kl.18: Offisiell åpningDet loves et variert program denne kvelden, med blant annet:Åpningstale av Markus Brun Hustad, nestleder i FRI, informasjon om Free to love, free to be - en solidaritetskampanje driftet av FRI, informasjon og oppdatering om lhbt i kirken med FRIs egen prest, Jan Bjarne Sødal og utdeling av Homofrydprisen 2016.Underholdning ved Line Jørgensen og Syvert Dale. Konferansier er Åge Bjelland.Arrangementet er åpent for alle. Gratis inngang.Håndverkeren, Rådhusgaten 15, Kristiansand.

Fredag 26. august

Kl. 17: Spillkveld med Skeiv Ungdom på SamsenSkeiv Ungdom Sør kjører spillkveld, med brettspill, kort, kanskje en quiz og hyggelige samtaler. Det blir også noe å spise.Samsen kulturhus, Vesterveien 2, Kristiansand. Kl. 21: Sørlandsk showkveldShowkvelden under Skeive Sørlandsdager er i år, som tidligere år, en kveld med stor variasjon i programmet.Underholdning:Voi Voi - Thomas Anholt og Elin Kristiansen utgjør showduoen Voi Voi, som gjør show basert på Eurovisionmusikk med sang, dans og mye humor. Gruppen turnerer rundt om i hele norge, og har faste torsdagsshow på Elsker. Ifjor opptrådte de for 45.000 mennesker på Trafalgar Square i London, og i år varmet de opp i Oslo Spektrum før finalen i Melodi Grand Prix. Sofie Frøysaa - Sofie er en flink nykommer på vei opp i det norske standupmiljøet! Hun har satt opp sitt eget soloshow «Ambisiøs og Deprimert», samt står regelmessig på standupscener landet rundt. Bare Flaks - Bare Flaks er en improteatergruppe som blant annet er kjent for sine ukentlige søndagsshows på Charlies Bar. De improviserer frem scener og sprell basert på forslag fra publikum, og i 2013 ble de norgesmestere i teatersport. Rune Nathaniel Tofte - Rune Nathaniel Tofte har en bakgrunn som sanger fra dinnershows i Sverige og på Gran Canaria. Etter å ha ligget lavt i det musikalske landskapet i noen år, er han nå tilbake igjen med sangen "Light up my fire". Konferansier: Dean Erik Andersen (DivaDean), kjent som dragartist fra Great Garlic Girls og Queentastic.Aldersgrense 20 år.Håndverkeren, Stor sal, Rådhusgaten 15, Kristiansand.

Lørdag 27. august

Kl. 11: RegnbuetorvetPå Regnbuetorvet møter du politiske partier, organisasjoner, idrettslag og andre som ønsker å stille opp og fortelle om sitt tilbud til lhbt-befolkningen. Det er også mulighet for å møte organisasjonene som drifter Skeive Sørlandsdager; Skeiv Ungdom Sør og FRI Sør. Det blir underholdning fra blant annet Voi Voi og Dusty Boots.Tordenskjoldsgate - foran Slottet, Kristiansand Kl. 14: ParadeParaden går fra Markens Gate og arrangørene ønsker mer liv i paraden, og henstiller spesielt til dansegrupper, turn, idrett og andre som vil vise seg fram. Kl. 15: EttermiddagskaféEtter paraden er det ettermiddagskafé på Clarion Hotel Ernst. Kl. 18: Skeiv ungdomsfestSkeiv Ungdom Sør inviterer til rusfri fest på Samsen Kulturhus, Vesterveien 2. Festen er åpen for alle under 30 år. Det blir mat, drikke og god musikk. Kr. 60/gratis for medlemmer av SkU Sør. Kl. 23: Skeiv SørlandsnattDet er ingen pride-festival uten en god fest. Dj Taoma stiller med dansbar musikk fra de siste tiår. Kr. 100/gratis for medlemmer av FRI Sør. Aldersgrense 20 år.

Søndag 28. august

Kl. 16: Skeive Sørlandsdager 2016 avsluttes med grilling på Odderøya. Ta med deg familie og venner. Dette er et familievennlig arrangement og derfor alkoholfritt. Mer info: Skeive Sørlandsdager på Facebook