Skeive sosialister inntar Stortinget

Nicholas Wilkinson, Solfrid Lerbrekk og Freddy Øvstegård er klar til dyst.

Publisert

SV er en av valgets vinnere og har økt til 6 prosent, noe som gir partiet 11 mandater, fire flere enn de har i dag. Tre av disse er skeive.

Nicholas Wilkinson (Akershus), Solfrid Lerbrekk (Rogaland) og Freddy Øvstegård (Østfold) har alle fått plass på Stortinget den neste perioden.

De tre representantene var tidligere ute i sommer og lovet å ta kampen mot skam og fordommer med til Stortinget. Nå gleder de seg til å følge opp.

– Det borgerlige flertallet skal få merke at de ikke slipper unna med tomprat om handlingsplaner og kompetanseheving på lhbt uten å følge opp, sier Wilkinson.

– Vi har hatt en sommer preget av rekordstore Pride-markeringer over hele landet, samtidig har vi sett nynazister marsjere og markere seg i full offentlighet. Det hviler et stort ansvar på oss alle til å ta til motmæle mot dette tankesettet, et ansvar vi er beredt til å ta med oss på Stortinget, fortsetter Wilkinson.

Leder av SVs lhbt-nettverk Endre Flatmo er godt fornøyd med både SVs valgresultat og den nye stortingsgruppen.

– SV har en lang historie med å kjempe for skeives rettigheter, men vi har nok ikke alltid vært partiet med de mest kjente skeive partiprofilene. Politikken er selvsagt viktigst, men representasjon betyr også mye. Det blir spennende å se hva vi kan få til sammen med denne gjengen og et styrket SV på Stortinget, sier Flatmo.

– Selv med borgerlig flertall tror jeg vi skal klare å sette en progressiv agenda for en mer offensiv lhbt-politikk de neste fire årene. Vi er mange som mener at vurderingen av lhbt-asylsøkere er uholdbar og at det haster å bedre behandlingstilbudet for transpersoner, avslutter Flatmo.