Første helga i oktober åpner Oslo Queer Festival dørene og byr på konserter, djs, workshops og film, og alt er skeivere enn vanlig.
Bandet Madam Zomba and the magic fingers står på scenen sammen for første gang under Oslo Queer Festival som går av stabelen 1. – 3. oktober. På scenen står også queeraktivist Ellen Millars indre dyr Koyote, som også er hennes artistnavn, og spiller akustisk gitar og synger rett fram ærlige tekster.

På Hausmania blir det selvsagt også kreativt teater, dragking-workshop, design av slikkelapper og queerteori for nybegynnere. På workshopprogrammet står det ellers; Queer Femme Power, Queers i Palestina, Everything rubber: Make your own Strap-Ons, Cuffs and Belts. Internasjonalt utvalg i LLH holder workshop om rasisme i lhbt-miljøet ogTransnettverket i LLH har workshop om transpolitikk i Norge.

I tillegg kommer forfatteren Tarald Stein, som har gitt ut diktsamlingene «Framandkar» (2008) og «Frikar» (2010) med temaer som kjønn, trans og identitet, og det blir workshop om transpolitikk og rasisme i queerbevegelsen.
– Vi ønsker å skape en åpen plass med en avslappet atmosfære hvor alle kan passe inn og få med seg mange forskjellige opplevelser. Dette er en festival hvor man ikke bare kommer for å være publikum, men også for å være med på å forme innholdet i den sammen med de andre, sier Kaja Glenne Lund i Oslo Queer Festival.

På åpen scene på Humla kan du prøve deg som dj, eller opptre med noe du selv har lyst til å gjøre foran et publikum. De som ikke trenger en scene for å uttrykke seg, kan for eksempel lage mat sammen med andre festivaldeltakere i stedet.

Oslo Queer festival er en ikke-kommersiell festival etter D.I.Y. (do it yourself)- prinsippet.– Stedet for festivalen er i år Hausmania og Blitz-huset fordi det passer til vår filosofi. Vi vil gjøre Oslo mer åpent, og her er det ikke viktig om man definerer seg selv som skeiv, homofil, heterofil, mann eller kvinne. Vi vil skape et rom med aksept for alle, og ha en åpen og inkluderende festival for mennesker med mange forskjellige interesser, sier Glenne Lund.

Oslo Queer Festival, Hausmania, Hausmansgata 34 og Blitz, Pilestredet 30c
For mer info: osloqueer.org‎

Program for Oslo Queer Festival

Fredag 1. oktober på Humla
Velkommen
Kl 18: Kafé og snacks
Kl 19: Musikk

Åpen scene
Kl 20: Tarald Stein, dikt
Kl 22: Koyote, gitar

Djs
Kl 23: Dj RIP Model (Sverige)
Kl: 00.30 – 02.30: Dj Deadswan (Iconoclastic)

Lørdag 2. oktober på Blitz
Kl 12 – 13: Frokost

Workshops
Kl 13 – 15: Queer i Palestina
Kl 15 – 16.30: Racism in queer movement
Kl 16.30: Feministisk pornografi
I tillegg blir det workshops om og med Queer theory, Queer Femme Power, Transpolitikkog DragKing.

Performances/konserter
Kl 19.30: Giselle, dance performance
Kl 20.30 – 21: Dj Bjørn Hatterud
Kl 21: Yrla (S)
Kl 21.45 – 22.10: dj Gekko
Kl 22.10 – 22.40: Performance surprise
Kl 22.40: Madam Zomba and the magic fingers (N)

Resten av natta på Humla danser du til dj Billie Rubin og djAlva.

Søndag 3. oktober på Blitz
Kl 12 – 13: Frokost

Workshops
Kl 13 – 15: Stemmeworkshop med Lisa Dillan
Kl 13 – 15: Menn som selger sex med PION
Kl 14 – 15: Workshop om og med gummi
Kl 15 – 17: Solidaritetsarbeid i Kenya
Kl 15 – 17: Design din egen slikkelapp

Kl 18 – 19: Evaluering
Kl 19: Middag