Nylig ble det kjent at musikkgiganten Sony starter homoplateselskapet Music With A Twist.
– Det første jeg lurer på er om det handler om pengene eller artisten, sier artisten Silje Hrafa til Blikk Nett. Halvard Haldorsen fra The Machines synes det er en positiv utvikling, men tror likevel at stereotypene vil dominere. Artisten Silje Hrafa har fått mer oppmerksomhet på grunn av musikken hun lager enn det faktum at hun er lesbisk. Hun er snart aktuell med ny plate, men tanken på å gi den ut på et homoplateselskap har aldri falt henne inn. – Å gi ut musikk på et homoplateselskap er ikke automatisk et kvalitetsstempel, og jeg lurer på om det handler om penger eller artisten. Jeg ønsker at musikken min skal komme ut på et plateselskap som virkelig vil gi den ut fordi den er bra. Ikke på grunn av en seksuell legning, sier Silje Hrafa til Blikk Nett. Det nye selskapet er et samarbeid mellom Sony Music og Wilderness Media & Entertainment, som også står bak homokanalen Logo Television. Plateselskapet Music With A Twist skal samle homoartister og utøvere med stor appell til homomiljøet, og slipper en samleplate i juni, samtidig som den nasjonale Gay Pride Month går av stabelen i USA. Flere samleplater vil følge utover året. «Music With A Twist skal ikke fokusere på sjangeren ‘homomusikk’. Vi skal trekke til oss åpne og stolte homoartister», sier en talsperson for Sony i en pressemelding. «For artisten er fordelen at dette er et plateselskap som omfavner identitet og seksualitet som en del av personligheten deres. I tillegg har de tilgang på de ressurser og goder et stort selskap har og som kan bidra til å bygge opp karrieren deres», sier platedirektør Matt Farber. Halvard Haldorsen, kjent fra duoen The Machines, synes det er positivt at fokuset ikke ligger på sjangeren homomusikk.
– Såkalt homomusikk er jo ensbetydende med «Hits For Kids», sier Haldorsen. – Det er flott at de selv sier at artistens identitet er viktig og skal ivaretas. Men jeg er nok redd for at de kommer til å lete etter stereotypene, akkurat som realityseriene gjør. Det er jo egentlig en stor nisje å hente fra. Se på artister som Magnetic Fields og Coil. Det er queerartister med stort publikum. – Tror du Music With A Twist klarer å finne noe liknende?
– Sonys talentspeidere er jo som Ole Evenrud i fåreklær så jeg tror ikke de klarer å finne det som er virkelig bra. Men ære være Sony for at de satser, og jeg tar det som en positiv overraskelse hvis de får det til, sier Halvard Haldorsen.