Skrulleburger i NM i grilling

Publisert

Lørdag 7. juni arrangeres NM i grilling ved Aker Brygge i Oslo. Laget «Barbeque Chiquitas» skal gi alt når de konkurrerer om de gylne klypene. – Med skrulleburgeren kommer vi til å skille oss ut, få masse oppmerksomhet og forhåpentligvis vinne, sier Jan Ivar Nykvist til Blikk Nett. «Barbeque Chiquitas» består av de to homsene Jan Ivar Nykvist og Tom Rosenlund. Med seg på laget har de også Gro Odden Skar, og sammen kjemper de om førsteplassen i klassene burger, spareribs, grilltallerken, beste grillsaus og utfordringen. Høyeste plassering i hver klasse gir grillklype i gull, og en sammenlagtseier belønnes med pokal og tur til USA. Til verdens største grillbegivenhet, VM i grilling i Memphis neste år.– Vi har høye forventninger. Vi går for den store pokalen. Vi ser for oss at vi skal drikke sjampanje av den. I tillegg vinner vi nok premien for å være det triveligste og ryddigste laget, mener Nykvist.Han har vært med i grill-NM tre ganger før, og han er regjerende norgesmester i spareribs. Gro var med i fjor og Tom debuterer i år. Til daglig jobber de tre grillentusiastene på en ICA forretning i Oslo. Førstkommende helg skal de kjempe mot hele 31 andre lag om seieren. – Det er jo vanvittig moro. Det vekker konkurranseinstinktet, sier Gro Odden Skar.– Ja, vi gleder oss masse, understreker de to gutta.Hva en skrulleburger egentlig består av, kan de tre ikke avsløre før konkurransen. Men den må slå an både hos en fagjury og en folkejury for å nå til topps. Og den har vært planlagt i snart et år. – Jeg begynte å tenke på burgeren rett etter konkurransen i fjor. Alle detaljene må jo stemme nå, sier Jan Ivar Nykvist.NM i grilling er åpent for alle, og det vil være mange smaksprøver og tips for tilskuerne. Klokka ni lørdag formiddag står de tre klare iført sine fineste dresser og sølvhatter, og de første kjøttstykkene er klare for bedømming kl 11.00. Det skal stekes og snus på grillene helt til premieutdelingen klokken 16.00.

Powered by Labrador CMS