Slik blir Pride Park

Publisert

Årets Pride Park kan by på artister som Prince Poppycock, Cocktail Slippers, Pridelåt-artist Hector Lopez, Lady Bears og en rekke internasjonale djs. Statsminister Erna Solberg kommer også. Onsdag 25. juni åpner Pride Park på Rådhusplassen. Parken er hovedsamlingsstedet under EuroPride og de siste årene når det har vært Skeive dager har nærmere 40 000 mennesker tatt turen innom parken. I år, som tidligere år, byr Pride Park på stort og smått. Onsdag 25. juni kommer statsminister Erna Solberg til Pride Park for å holde åpningstale. På hovedscenen, som i år er flyttet til midten av parken, er de største trekkplastrene resten av uken amerikanske Prince Poppycock, som står for paradeshowet lørdag 28. juni. Poppycock er kjent fra tv-programmet America's Got Talent og skal i tillegg til paradeshowet holde konsert på Pigalle. Pride Park 2014 er rekordstor ifølge Fredrik Dreyer, som i år har sjefsansvaret for parken.– Det blir større og utvidet Art Area, hvor Skeive Kunstnere får utfolde seg på egen miniscene. Det er eget område for bamsene, hvor det er en miniscene med eget bamseprogram, samt egen Bear Bar. Det er som alltid MiniSo for jentene, og i tillegg et eget Ladies Corner, hvor det også blir ulike arrangement. I tillegg er det eget område for Regnbuefamiler, sier Dreyer.

Juntafil og håndball

Torsdag 26. juni sender NRK-juntafil live fra hovedscenen, og etter det kjører showgruppen Voi Voi, tradisjonen tro, et Grand Prix-show med gjesteartister, konfetti og mye glitter. Torsdag og fredag byr også på sport med EuroPride Beach Handball Tournament i eget område i nærheten av Housbaren. Turneringen arrangeres av Raballder Håndballklubb i samarbeid med Norges Håndballforbund. Det blir konsert med det Coctail Slippers på hovedscenen fredag 27. juni.

Kjærlighetsdag og house

Som alltid er det fest i Housebaren fra kl 22 hver dag, onsdag til lørdag. For alle danseglade er det i anledning EuroPride booket internasjonale djs som Haus Of ill Repute fra Sydney, Swedish Dyke Vibes fra Stockholm og The G-Team fra Amsterdam. Fredag 27. juni inviterer så Oslo Pride og Humanistforbundet til kjærlighetsdag, hvorlhbt-par får muligheten til å bli viet i et eget privat område i parken. Styreleder i Oslo Pride, Stein Runar Østigaard, mener alt nå er klart for tidenes folkefest i Oslo.– Dette har vi jobbet for og planlagt i flere år nå. Nå er det bare å glede seg. Jeg håper så mange som mulig finner veien til Pride Park. Det er som alltid gratis inngang og jeg håper folk inviterer med seg alle sine venner og sin familie til å nyte showene, konsertene, friheten og den gode stemningen, sier Østigaard. Åpningstider Pride Park 2014 på Rådhusplassen:Onsdag: Kl 15 – 01Torsdag: Kl 15 – 01Fredag: Kl 15 – 01 (Beachhåndball-området åpner kl 13.30)Lørdag: Kl 12 – 01

Mer info og oppdatert program:

EuroPride2014.com