SO fyller år

Publisert

Førstkommende lørdag feirer SO at det er nøyaktig ett år siden de åpnet dørene i kjelleren i Arbeidergata. Med kjente utelivsaktører som Hilde Hammer og Sissel Hansen på laget åpnet paret Fride Moksnes og Hilde Berglund dørene på SO 4. september i fjor og sørget for et etterlengtet supplement til det skeive tilbudet som allerede fantes i Oslo. – Det har vært en utfordring, men det har gått over all forventning. Det er veldig gøy å kunne sitte her i dag og tenke at det er ett år siden vi startet og se at det fortsatt går bra, sier Moksnes. Allerede fra første dag har eierne vært opptatt av å skape en god atmosfære. Kjærlighet på pinne, duftelys og høy standard på innredningen har vært viktig og vil fortsatt være en viktig del av SO, som vil gjennomgå en liten oppussing før bursdagsfeiringen. – Vi ønsker at det skal være morsomt og ønskelig å komme hit. På Potta fikk man følelsen av å gå inn på en litt rufsete pub. For oss har det vært viktig å skape en god atmosfære der folk kan føle seg hjemme, fortsetter Moksnes. I tillegg til en liten oppfriskning av lokalene i anledning ettårsdagen, har det også skjedd noen utskiftninger blant eierne. Hammer og Hansen takker for seg etter at de har bidratt til å få SO på beina og tar nå fatt på andre prosjekter. Inn kommer SOs trofaste bartender Vichy Ericsson som medeier og daglig leder. – Det vil bli annerledes i og med at jeg er her hele tiden. Jeg tror det er en fordel at jeg jobber på plassen og er tilstede og at det ikke bare jobbes ovenfra, sier Ericsson. – Vichy har masse idéer og erfaring fra utlandet og for å nå nye høyder trenger vi en person som hele tiden kan ta tak i det. Både Fride og jeg har våre voksenjobber i tilegg, så vi er ufattelig glade for å få med oss Vichy. Hun blir dronningen av SO, sier Berglund.

Norges enesteSO er for tiden Norges eneste damebar. Da de åpnet for ett år siden fantes også BarTini som et eget tilbud til damene, men baren i Dronningens gate stengte ølkranene etter bare åtte måneder i bransjen.

– Det er en tøff bransje uansett målgruppe, men jeg tror vi har lyktes såpass bra fordi vi hadde et konsept fra starten av som vi har vært veldig tro mot. Folk vet hva de kommer til, sier Moksnes. – Vi prøver å være litt ydmyke. Den eneste grunnen til at vi fortsatt har åpent er fordi folk velger å komme hit. Det er vi veldig takknemlige for og vi prøver å vise det ved å ta vare på gjestene våre, sier Berglund. Et av hovedmålene til SO da de åpnet var å få på plass et lojalt publikum. Fulle lokaler hver helg og positive tilbakemeldinger vitner om at SO har klart målet sitt. – Jeg har vært mye ute og reist og har vært på mange homoutesteder, men jeg har funnet få rene jentebarer. Det er kult at Oslo har en slik plass og jeg tror mange ville blitt skuffet om SO forsvant. Jeg tror jentene er takknemlige for at vi finnes og det viser de ved å komme hit, sier Ericsson. – En del av de som går hit får en tilhørighet til plassen. Uansett hvor de drar ut så vil de gjerne avslutte kvelden her. Man blir kjent med de som jobber her og kjenner igjen andre gjester. Det blir en stamplass og vi vil jo gjerne at gjestene skal føle at det er litt deres, sier Berglund.

Flere høstplanerMed beliggenhet i Arbeidergata ligger Elsker rett over gata og Ett Glass noen steinkast unna SO uten at det blir noen konkurranse om gjestene av den grunn. 

– Vi har et veldig godt samarbeid med både Elsker og Ett Glass. Vi hjelper hverandre med personale og vakter når det trengs. Vi har hver vår nisje og ingen ser på hverandre som konkurrenter, sier Berglund. Til tross for at de tre eierne ikke ser på noen av de andre homoplassene som direkte konkurrenter har de ingen planer om å ligge på latsida og høsten er under full planlegging. Førstkommende torsdag er det klart for en ny runde med den populære quizen og etter hvert vil SO komme med et eget tilbud på onsdagene. – Vi jobber med få til et prosjekt på onsdagene, men vi er også interessert i få på plass mer kultur på onsdager, så om noen har musikk de vil fremføre, en ny bok de vil formidle og slike ting, så er vi veldig positive til det, påpeker Moksnes. Men først og fremst er det altså bursdagsfeiring som gjelder. Førstkommende lørdag lover de tre eierne å vise sin takknemlighet til gjestene ved å invitere til en heidundrende bursdagsfest. 'Årets bursdag', 'en kveld å minnes' og 'fyll og fanteri' er noen av beskrivelsene som dukker opp når Blikk spør hvordan SO skal feire sitt første år. – Vi vil gi gjestene våre en skikkelig fest med rimelig drikke og ikke mindre enn ti dj's som skal sørge for at dansegulvet og strippestanga får kjørt seg. Det kommer også til å bli flere overraskelser uten at vi vil røpe dem, sier Berglund. – Vichy skal strippe! Nei søren, nå sa jeg det, spøker Moksnes. Bli med på feiringen av ettårsdagen til Norges eneste jentebar lørdag 4. september fra klokken 22. 00 på SO i Arbeidergata 2. Alder: 24 år.