SO inkluderende

Syv år som lesbeklubb er over. Fra nyttår åpner SO dørene for alle.

Publisert

– Det er ikke marked for en ren lesbeklubb, sier Vichy Eriksson og Fride Moksnes. På nyåret åpner SO dørene for alle.

SO åpnet dørene i Arbeidergata 2 i 2009 og ble raskt et populært sted for jenter som liker jenter. Klubbens suksess ble markert med pris for Årets utested under GayGalla to år på rad, i 2011 og 2012. Men de siste årene har Vichy Eriksson og Fride Moksnes spurt seg selv om det er marked for en ren lesbeklubb.

SO er unik i så måte. Verken i Sverige eller Danmark finnes det en lignende klubb. Faktisk skal man lete lenge, uten hell, i hele Europa for å finne noe tilsvarende SO. Men å være unik betaler ikke regningene – og nå tar eierne av SO noen nye grep.

Mange satte morgenkaffen i vrangstrupen da SO på Facebook erklærte at denne julen ble den siste for klubben.

«Nå på torsdag og fredag åpner vi dørene for siste gang som SO - for jenter som liker jenter. I 2017 venter nytt konsept med nye utfordringer» het det i invitasjonen.

Blikk Nett tok en prat med Vichy Eriksson og Fride Moksnes for å høre hva de nye planene innebærer.

– Vi stenger ikke dørene for godt, men det blir forandringer. Så de som vil oppleve SO – for jenter som liker jenter må benytte anledningen nå, sier Vichy Eriksson til Blikk Nett.

Det er med andre ord setningen «for jenter som liker jenter» som nå blir borte.

– Ja, det stemmer. Vi må følge med i tiden og vi ser at det ikke er et marked for den type klubb vi startet for syv år siden, sier Fride Moksnes.

Fra nyttår åpnes altså dørene for et bredere publikum.

– Vi kommer til å satse mer på cocktails og stemning og vil at SO skal bli et sted hvor man kan komme uavhengig av kjønn og orientering, sier Vichy Eriksson og avkrefter at klubben er i ferd med å bli streit.

– Absolutt ikke. Men vi må rette oss etter markedet. Hvis lesbiske ønsker seg en egen klubb, så er de selvsagt velkommen til å ta seg plass på SO, sier Vichy Eriksson og ler.

Nye SO vil fortsette med ulike klubbkonsepter og booke et bredere utvalg djs.

– Klubber som Drama! og Haven har fungert veldig bra, så de vil vi fortsette med. I tillegg åpner vi også for andre som har lyst å arrangere. SO har også alltid hatt en fast fanskare av homser som liker å gå på steder hvor det er et blandet publikum. Det blir det mer av på nyåret, lover Vichy Eriksson.

– Men først skal vi feire de syv årene vi har hatt og ta et farvel med «gamle» SO, sier Fride Moksnes og inviterer til fest førstkommende torsdag og fredag.

Mer info: SO på Facebook