Solstikk - Ingvild Endestad

Ferie for Ingvild Endestad er å ha minst mulig planer og fylle dagene med det hun får lyst til der og da.

Publisert

Navn

: Ingvild Endestad

Alder

: 30

Gjør

: Leder i FRI

Hva skal du gjøre i sommer?

I sommer skal jeg først ligge ganske rett ut og koble av etter tidenes beste og mest intense pride-vår i Bergen og Oslo. Deretter går turen til Portugal i to uker. Litt by, litt strand og litt hva enn vi får lyst til underveis.

Hva ville folk blitt mest overrasket over at DU gjør om sommeren?

Jeg tror ikke jeg gjør noe veldig overraskende. Det er kanskje overraskende for folk at jeg er nøye med å vanne plantene mine så de ikke dør.

Hvor går du helst ut i sommer, og hvorfor?

Så lenge jeg er utendørs er jeg fornøyd. Det er første sommer jeg har balkong med utsikt over hele Oslo, så jeg planlegger å invitere venner hit, lese bøker og spille spill. Ferie for meg er å ha minst mulig planer og fylle dagene med det jeg får lyst til der og da.

Hvilken pride har vært din beste opplevelse, og hvorfor?

Må jeg velge? Jeg elsker pride! Oslo pride i år var helt fantastisk. Det var så god stemning, så mye deilige folk, gode konserter og masse kjærlighet. Ellers troner Sapmi pride i Kautokeino i fjor veldig høyt på lista. Det var fantastisk å se hvordan både lokalmiljøet og tilreisende fra Sapmi feiret sammen. Høydepunktet var inne i en gamme på campingplassen med levende ild og joik. Jeg tror det samholdet virkelig minnet meg på hvorfor pride er så viktig, og hvorfor det må være rom til å være skeiv uansett hvor du bor eller hvilke andre identiteter du har.

Hvilken skuespiller vil du gjerne se i en skeiv rolle?

John Travolta. Jeg ville sett han i en film der han måtte spille ut sitatet sitt ”et homofilt ekteskap er mellom en mann og en kvinne”. Tror det kunne blitt en spennende film.

Favoritt app på mobilen i sommer?

Podkast. Jeg er helt avhengig av å kunne høre podkast når jeg reiser for å døyve flyskrekken eller stenge ut bråkete medpassasjerer.

Snap eller Insta?

Snap. Der kan jeg holde kontakt med venner som er andre steder.

Hit drar jeg aldri tilbake?

Det er veldig sjeldent jeg ikke finner glede i et sted i det hele tatt. Folk bor overalt, og der det finnes folk finnes det som oftest en fest eller noe annet å ta seg til.

Hit drar jeg gjerne igjen?

Shetland. Jeg reiste dit for noen år siden uten penger sammen med noen venner. Vi haiket med søppelbilen, spiste middag hjemme hos fremmede folk og bodde i nedlagte rorbuer rundt omkring. Veldig mye morsomme folk og en gjestfrihet jeg ikke har møtt så mange andre steder.

Hvis du får utenlandske gjester, hva vil du vise frem av Norge?

Nord-Norge. Uten tvil. Harstad, Vesterålen, Lofoten. Fjell, fiske og fine folk. Få ting slår det.

Hva vil du ikke vise frem?

Folk har godt av å se det meste når man reiser til et land, men jeg tror Karl Johan er en av de mer intetsigende stedene her i Norge. Ingen sjel og stort sett bare andre turister.

Hvilken homo, lesbe, bi eller transperson ville du latt planlegge ferien din og hvorfor?

Jeg er helt elendig på å planlegge, så om noen tar på seg den jobben er det helt strålende for meg. I år har min venn Alex tatt ansvaret for reisen til Portugal, og det kunne han gjerne få gjort igjen.

Du er verken homofob eller transfob, men hvilke fobier har du?

Jeg er livredd for alt som flyr. Måker er ondskap på vinger.

Hvilken roman ville du ha lest om igjen og hvorfor?

Jeg er ikke så glad i å lese ting om igjen, så aller mest vil jeg ha boktips til bøker jeg ikke har lest og som kan gi meg nye opplevelser i sommer.

Hvilken serie skal du binge i sommer?

Hvis alt går etter planen skal jeg se minst mulig på tv, lese flest mulig bøker og høre flest mulig podkast. Når sommeren er over derimot skal jeg plante meg innendørs og se masse film og serier.

Favorittsommerlåt?

Akkurat nå er det «Bængshot» med Linda Vidala.