Solstikk - Institusjonen

Mauritius, St Tropez og Kreta er årets reisemål for Martine, Camilla og Mathea i podcasten «Institusjonen».

Publisert

Navn

: Martine Forsberg

Alder

: 26

Gjør:

Jobber som kundeutvikler og digital markedsfører, + programleder i Institusjonen

Navn:

Camilla Tairi

Alder:

25

Gjør:

Podcaster @Institusjonen.

Navn:

Mathea Monclaire

Alder:

25

Gjør:

Restaurantsjef og programleder i Institusjonen

Hva skal du gjøre i sommer?

Martine: Jeg skal på en nyyydelig ferie til Mauritius med kjæresten min, i tillegg blir det en tur på hytta, og litt jobbing.

Camilla: I sommer skal jeg på mitt livs andre sydentur sammen med bae og svigers. Der skal denne fyrstikkpiken flotte seg i St.Tropez sammen med fiffen, noe jeg gleder meg ekstremt mye til. Ellers skal jeg nok en liten tur hjem til Kristiansand, spise litt sushi i Sofienbergparken, jobbe litt og drikke øl med bestevennene mine.

Mathea: I sommer skal jeg til Kreta med fruen, jobbe masse, dra på båttur med svigers, og en tur innom Tjøme for å besøke mamma og pappa. Også skal jeg selvfølgelig drikke øl med mine syv venner.

Hva ville folk blitt mest overrasket over at DU gjør om sommeren?

Martine: Jeg bytter til ferie-klesstil (helhvitt, stråhatt, osv), også soler meg toppløs.

Camilla: Hm, at jeg sitter mer inne enn folk flest gjør fordi jeg ikke orker å få afro når jeg blir svett. Det tar meg nesten en time å rette håret, så fra 12-15 foretrekker jeg å være inne.

Mathea: Litt usikker på om noen blir overrasket, men jeg liker å bade naken.

Hvor går du helst ut i sommer, og hvorfor?

Martine: På sommeren søker jeg mot plasser med taktarasse eller en kul bakgård, som Rebell, Uhørt, Hysj, Vulkan, Blå osv. og det er 8% fordi jeg syns det er fint der og 92% fordi jeg prøver å være proaktiv med tanke på svetting.

Camilla: RIP So! Liker de fleste stedene i Torggata. Angst, Uhørt, Karusell, Gamle skobutikken er favoritter. Liker atmosfæren der, og opplever ikke folk like pæredrita som på andre steder.

Mathea: Hadde det ikke vært for at So er nedlagt hadde jeg dratt dit, men jeg regner med at det blir noen turer til Rebell, Kulturhuset, Uhørt, Angst, Elsker eller Karusell.

Hvilken pride har vært din beste opplevelse, og hvorfor?

Martine: Årets Pride var min første, så det blir enkelt. Også hadde jo vi i Institusjonen blant annet tre timer live i So-Teltet, og en dance battle på åpningskvelden – blir vanskelig for fremtidige Prides å konkurrere!

Camilla: Jeg må si at årets Pride har vært min favoritt. Vi hadde dritfint vær, podcasten vår hadde så mange gøye eventer og vi har fått hilse på så utrolig mange fine jenter og gutter. Jeg gikk i paraden for første gang og dansa meg gjennomsvett. Fantastisk!

Mathea: Hver Pride har vært veldig spesiell, men den første jeg var innom i 2011 før jeg kom ut av skapet er kanskje den som gjorde mest inntrykk. Jeg fikk med en kompis til Pride Park og jeg turte å fortelle at jeg kanskje følte litt mer for jenter enn jeg hadde gitt utrykk for. Pride 2015 var også veldig fin, og jeg grein masse. Pride i år skiller seg mest ut for meg fordi vi gjorde flere arrangementer med podcasten, og generelt var ganske eksponert hele uka. Veldig, veldig gøy!

Hvilken skuespiller vil du gjerne se i en skeiv rolle?

Martine: Robin Wright

Camilla: MILA KUNIS! Og Brie Larson.

Mathea: Ellen Page har allerede gjort skeive roller, men hun er og blir min favoritt. Elsker smilestrekene rundt munnen hennes.

Favoritt app på mobilen i sommer?

Martine: Det må være podcast-appen og Audible. Lese bok på stranda er så 2009 ass, jeg skal høre på mine!

Camilla: Favoritt appen min er alltid Clue. Må holde styr på mens, spesielt nå om sommeren!

Mathea: Favorittappen er mailen min, veldig kjedelig svar, men det er den jeg bruker mest.

Snap eller Insta?

Martine: Instagram

Camilla: Instainstainsta.

Mathea: #Instahoe

Hit drar jeg aldri tilbake?

Martine: Warsawa

Camilla: Hm, godt spørsmål! Jeg har vært på veldig få steder jeg aldri vil dra igjen egentlig. Ikke alltid stedet sin feil, men mer folkene som er der.

Mathea: Vet ikke om jeg har vært et sted jeg aldri ville dratt tilbake til, det må evt bli et utested. Baroque for eksempel. Eller Lille Asia. Fikk beskjed om å gå en gang fordi jeg hadde på hettegenser og hullete bukse ...

Hit drar jeg gjerne igjen?

Martine: Det er fortsatt så mange steder jeg ikke har vært som jeg vil reise til først! Men jeg kan gjerne dra tilbake til Berlin og Australia.

Camilla: Syden!!!!! Mmmm.

Mathea: Jeg drar veldig gjerne igjen til alle steder med soooool. Og Pride neste år.

Hvis du får utenlandske gjester, hva vil du vise frem av Norge?

Martine: Tror jeg hadde satt de på Hurtigruta oppover til Kirkenes, eller hvor farken det er den ender opp. Da skulle jeg dessuten blitt med selv!

Camilla: Kristiansand selvfølgelig, sommerbyen! Hadde vist dem hvor deilig det er å sitte på fiskebrygga med en softis i hånda, hvor nydelig Ravnedalen er på høsten når bladene begynner å falle ned og selvfølgelig Kristiansands stolthet, Dyreparken.

Mathea: Jeg ville vist alt det forskjellige Oslo har å by på. Løkka, Grønland, alle parkene, Tøyen osv osv osv. Oslo er en by full av vakker sjarm og kultur.

Hva vil du ikke vise frem?

Martine: Jeg er jo fra Fredrikstad selv, så her må jeg svare Sarpsborg.

Camilla: Jeg ekke så gira på å vise frem rutebilstasjonen i Kristiansand. Der foregår det mye lumske greier på kvelds- og nattestid.

Mathea: Oslo City

Hvilken homo, lesbe, bi eller transperson ville du latt planlegge ferien din og hvorfor?

Martine: Drømmer om å få bli med Martine Austinat på Badeland, så det ansvaret faller på henne.

Camilla: Det må bli livets quizmaster, Martine Hammervold-Austinat. Jeg bare vet at hun hadde fikset den mest ekstravagante og morsomme ferien til meg. Med champagne, glitter, bading og fyrverkeri!

Mathea: Det er jeg litt usikker på, så svarer kjæresten min. Eller mamma.

Du er verken homofob eller transfob, men hvilke fobier har du?

Martine: Jeg har helt på ekte både ranidafobi (angst for frosker) og bufonofobi (angst for padder). Hypnose tas imot med takk!

Camilla: En fobi jeg har som jeg dessverre har hatt siden jeg var barn er emetofobi eller spyfobi om du vil. Drittfobi som uheldigvis er veldig hemmende til tider.

Mathea: Jeg er livredd for å fly.

Hvilken roman ville du ha lest om igjen og hvorfor?

Martine: Vet ikke hvorfor jeg tenkte akkurat denne, men det må bli «A Million Little Pieces» av James Frey.

Camilla:

«

Idas dans» kan jeg lese igjen og igjen. Det minner meg på hvor skjørt livet er og hvor viktig det er å lete etter de små positive tingene hver dag.

Mathea: Har en liten bok som heter Roskilde som jeg har lest sikkert åtte ganger. Ellers leser jeg alt av Jo Nesbø igjen og igjen. «Frelseren» er min absolutte favoritt.

Hvilken serie skal du binge i sommer?

Martine: Har akkurat gjort meg ferdig med den nyeste sesongen «House Of Cards». Vet ikke om jeg har tid (eller krefter) til enda en binge? I så fall må det bli sesong 7 av «Game Of Thrones».

Camilla: Siden jeg allerede har binget «Orange Is the New Black», så må jeg si «You, Me, Her», «Grey’s anatomy» eller «Friends». Det blir jeg aldri lei. Men forhåpentligvis blir det såpass fint vær at jeg kan spare bingingen til høsten!

Mathea: Blir ikke så mye tid til å se på serier i sommer, men anbefaler «Saken Kevin» dersom du leter etter noe å se på.

Favorittsommerlåt?

Martine: «Feels» med Calvin Harris & Co, også kommer jeg nok til å spille det nye albumet til Arcade Fire «Everything Now» veldig mye!

Camilla: Favorittlåten i sommer er definitivt Kamferdrops «Jag trodde änglarna fanns». Den blir jeg like glad av å høre hver gang.

Mathea: Kamferdrops «Jag trodde änglarna fanns» får meg i skikkelig godt humør!