Solstikk - Iselin Korslund

Standup-komiker Iselin Korslunds beste prideopplevelse er Leknes Pride, som ble holdt for første gang i år. Hun var der for å holde show, og fikk delta i paraden og en sofasamtale.

Publisert

Navn

: Iselin Korslund

Alder

: 30

Gjør

: Standup-komiker

Hva skal du gjøre i sommer?

I sommer skal jeg ha en del show. Har også tilbakelagt en Norgesturné med en gjeng andre komikere. Ellers så skal jeg bare være i Oslo og jobbe på dagjobben min på en gjenbruksstasjon. Kona har sommerjobb i Finnmark, så har ikke de alt for store planene ellers før hun kommer tilbake.

Hva ville folk blitt mest overrasket over at DU gjør om sommeren?

Holder meg helst innendørs, ikke så glad i å være i sola. Får nok sol når jeg jobber på gjenbruksstasjonen.

Hvor går du helst ut i sommer, og hvorfor?

Går ikke så mye ut. Når jeg har fri i helgene, og ellers, drar jeg heller på besøk til venner jeg ikke har sett på lenge. Men er jeg ute i Oslo med venner havner jeg som regel på Elsker. Veldig greit å ha en plass som spiller variert musikk i de forskjellige etasjene. Også gøy å klemme seg inn på uteserveringen for å få luft etter å ha danset lenge.

Hvilken pride har vært din beste opplevelse, og hvorfor?

Leknes Pride i 2017. Den ble arrangert for første gang i år. Jeg var så heldig at jeg var på Leknes for å gjøre et show. Samtidig fikk jeg med meg paraden og var med på en sofasamtale. Utrolig gøy å se så mange allierte ikke-skeive delta og holde appeller. Det var veldig rørende.

Hvilken skuespiller vil du gjerne se i en skeiv rolle?

Oh. Godt spørsmål. Vil veldig gjerne se at Dolores i «Westworld», spilt av Evan Rachel Wood, hadde blitt skeiv. Eller vil bare se Evan Rachel Wood spille i flere serier og filmer. Men synes det er viktig generelt at skeive blir casta til skeive roller. Trenger autensiteten.

Favoritt app på mobilen i sommer?

Spotify får kjørt seg hardt når jeg er ute, og på vei frem og tilbake til shows.

Snap eller Insta?

Snap all the way baby. Blir for mye styr med Insta. Burde blitt flinkere til sånt, legger veldig lite ut på Snap og egentlig. Trenger et SOME-kurs, så bare si ifra om du kjører det.

Hit drar jeg aldri tilbake?

Playa del Ingles. Turistfelle av dimensjoner, hotellet var tragisk og jeg tapte i minigolf mot kona. Ganske få gode minner derfra. Pluss for masse homoutesteder da, men ingen for damene. Kjedelig.

Hit drar jeg gjerne igjen?

Dinah Shore i Palm Springs. Ta solbrillene på og sitte å se på alle babes i bikini. Sammen med kona da.

Hvis du får utenlandske gjester, hva vil du vise frem av Norge?

Nord-Norge. Fantastisk fint om sommeren, men spektakulært på vinteren med masse kuldegrader og nordlys.

Hva vil du ikke vise frem?

Hvis jeg tok de med til Oslo: Turistfellene Egon og TGI Fridays og alt i den gata der. Oslo er så mye mer enn det.

Hvilken homo, lesbe, bi eller transperson ville du latt planlegge ferien din og hvorfor?

Evan Rachel Wood. Fordi hun virker som en utrolig fet dame, og jeg basically ville gjort alt hun ba meg om. Har jeg snakket for mye om henne nå?

Du er verken homofob eller transfob, men hvilke fobier har du?

Ikke spesielt glad i edderkopper, men prøver å forstå dem og at de har en verdi. Folk som bruker unødvendig mye tid på ting derimot, de har jeg en fobi mot. Skrekkscenarioet må jo være å bli fanget i en rulletrapp og ingen flytter seg.

Hvilken roman ville du ha lest om igjen og hvorfor?

Kommer ikke på en eneste roman jeg har lest. Har mange bøker hjemme altså, tre av de er fargeleggingsbøker, men likevel. Amy Schumer «The girl with the lower back tattoo» var bra da, den anbefales, selv om det er en selvbiografi.

Hvilken serie skal du binge i sommer?

«Billions»!

Favorittsommerlåt?

Nok et vanskelig spørsmål. Har ikke en låt som er sommerlåten over alle sommerlåter. Her burde jeg jo svare noe med Rebel and a Basketcase, for å opprettholde min nærmest besatte fascinasjon av Evan Rachel Wood. Så da svarer jeg «Despacito» med Luis Fonsi, Daddy Yankee og Justin Bieber.