Solstikk - John Earhart

For John Earhart, leder i Bamseklubben, var årets pride det største høydepunktet med BamseBaren og BamseScenen stappfult med mennesker.

Publisert

Navn: John Earhart

Alder: 67 år

Gjør: Stolt leder av Bamseklubben

Hva skal du gjøre i sommer?

Ingen store planer. Jeg foretrekker å være i Norge om sommeren. Er aktiv i turorientering i Nordmarka. Jeg oppdager så mange flotte steder i marka når man skal lete etter poster. Det er også ren valium for meg å gå i skogen.

Ellers blir det Bamseklubbens grillfest i august og helgtreff på Sørlandet på hytta til min norske familie der bamsene fra Sørlandet treffes to ganger i året.

Hva ville folk blitt mest overrasket over at DU gjør om sommeren?

Muligens blir folk overrasket over at sjefsbamsen er et aktivt friluftsmenneske?

Hvor går du helst ut i sommer, og hvorfor?

I skogen, fortrinnsvis Nordmarka, som byr på så mange flotte naturopplevelser. Og så er det familiehytta på Støle i Grimstad. Rett ved sjøen, ingen naboer. Det vakreste og fineste stedet jeg vet om.

Hvilken pride har vært din beste opplevelse, og hvorfor?

Vanskelig å plukke ut en pride. Bamseklubben har holdt på med pride siden 2000. EuroPride 2005 var et høydepunkt der vi vant paradeprisen for første gang og hadde over 500 besøkende til vår åpen fest på lørdag. Det var kø helt fra inngangen til Potta til trappene ned til Rådhusplassen.

Men årets pride var nok det største høydepunkt for meg med BamseBaren og BamseScenen stappfult med mennesker. Vaktene måtte stenge av område for flere folk på fredag da det ble framført Les Miserables på scenen. Som en del av sluttnummeret til Les Miserables ble bamseflagget viftet til musikken. Da var det mange våte øyne blant publikum.

Og så fikk vi besøk av ledere fra bamseklubbene i Russland, Ukraina og Estland. De fikk være med på vår lastebil i paraden og kunne vifte med sine klubbflagg uten å frykte noen konsekvenser! Dette var en stor opplevelse for dem og jeg er ganske stolt over Bamseklubbens engasjement for å støtte våre bamsebrødre i øst.

Til slutt hadde vi en meget vellykket MegaBear Party på Cesar med ny besøksrekord når det gjelder vanlig pride – over 400 besøkende.

Kan det bli bedre?!

Hvilken skuespiller vil du gjerne se i en skeiv rolle?

Seth Rogen – sexy, hårete og kraftig fyr som jeg opplever som en klassisk bamse i væremåte og stil.

Favoritt app på mobilen i sommer?

Vipps – genial løsning når man skal dele på regningen eller skal ha penger fra folk som ikke har kontanter og det gjelder de fleste.

Snap eller Insta?

Snap

Hit drar jeg aldri tilbake?

Stort sett har jeg hatt fine ferieopplevelser. Kommer ikke på noe i farten!

Hit drar jeg gjerne igjen?

St. Petersburg og Moskva – skal dit sammen med en gjeng med bamser i september/oktober i 10 dager! Klubbene der stiller opp med et flott program til oss og er så gjestfrie! Anbefales!

Hvis du får utenlandske gjester, hva vil du vise frem av Norge?

Den norske naturen. Har nettopp vist lederen til bamseklubben i St. Petersburg, Aleksei, den delen av Nordmarka fra Frognerseteren til Sognsvann med bading i Lille Åklungen. I tillegg tok vi en uforglemmelig tur til Rjukan med gåtur til Gaustatoppen og tilbake. Han ble så overrasket over at det gikk an å drikke vann rett fra fjellbekkene!

Hva vil du ikke vise frem?

Hva skulle det være? Jeg synes Norge og Oslo har mye vakkert å by på.

Hvilken homo, lesbe, bi eller transperson ville du latt planlegge ferien din og hvorfor?

Journalist Lene Wikander. Hun er min favoritt binne, kjenner godt bamsemiljøet og har reist mye.

Du er verken homofob eller transfob, men hvilke fobier har du?

Har litt høydeskrekk, men jobber aktivt mot det ved å utfordre med selv. Skal ikke la høydeskrekken hindre meg å oppleve naturen på sitt beste.

Hvilken roman ville du ha lest om igjen og hvorfor?

Alt som Per Petterson har skrevet av romaner. Han har en utrolig evne til å uttrykke følelser og tanker med enkle ord.

Hvilken serie skal du binge i sommer?

Håper det kommer flere episoder av «Vikinger».

Favorittsommerlåt?

Liker danselåter for tida. Blitt ungdommelig av meg. «First time» av Kygo og Ellie Goulding er bra.