Jafnadhr, sommerens skeiveste eventyr, har utfoldet seg i Østfold denne uka.
 

140 skeive ungdommer har vært med på workshops, lyttet til foredrag og hygget vettet av seg med konserter og egne oppvisninger. Blikk nett har tatt en liten oppfølgingsprat med lederen av festivalen, Helén Persson.

Hvordan har festivalen vært så langt?
– Festivalen har vært veldig vellykket så langt. Jeg tror både deltagere og arrangører er veldig fornøyde. Vi har vært så heldige å få være på Skjeberg folkehøyskole, en flott folkehøyskole i Østfold, som også har huset festivalen tidligere, sier Persson.

– Jafnadhr har så langt innfridd alle mine forventinger, og selv om det har kommet en liten regnskur i ny og ne, har dette ikke lagt en demper på humøret.

Hva har vært høydepunktet så langt?
– Så langt må jeg si at åpningsshowet har vært det største høydepunktet. Vi fikk besøk av statssekretær Kjetil Andreas Ostling fra Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet. Tett oppunder kommer vår egen lille talentiade, som ble avholdt fredag kveld. Her kom gamle, og en del nye talenter til syne, noe som skapte en helaften uten like.

Med så mye morro allerede, er det noe mer å se fram mot?
– Jeg ser fram i mot lørdagens avslutningsshow. Dette showet settes sammen med elementer fra mange av festivalens workshop, blant annet show, dans og musikk. Sammen med discoteket etter showet, mener jeg dette helt klart er festivalens høydepunkt. Det er en blanding av følelser som er knyttet til festivalens slutt, på en side er det trist at denne fantastiske uken snart er over, på en annen side gleder man seg allerede til neste år.