Urix

Sinawo Thambo er nasjonal talsperson for Economic Freedom Fighters i Sør-Afrika. De demonstrerte i solidaritet med skeive i Uganda.
Sinawo Thambo er nasjonal talsperson for Economic Freedom Fighters i Sør-Afrika. De demonstrerte i solidaritet med skeive i Uganda.

Skeive i Uganda får støtte fra Sør-Afrika

Publisert

HUNDREVIS demonstrerte utenfor Ugandas høykommisærkontor i Sør-Afrikas hovedstad, Pretoria, mot Ugandas forsøk på å innføre forbud mot å identifisere seg som skeiv.

Demonstrasjonene i april varte i flere dager. De var organisert av det sosialistiske partiet Economic Freedom Fighters (EFF) som har oppslutning på sju prosent ved sørafrikanske valg. Medlemmene er i all hovedsak unge, svarte menn fra landets storbyer. Partiet er kjent for å kjempe for skeives rettigheter, både i Sør-Afrika og andre afrikanske land. EFFs nasjonale talsperson, Sinawo Thambo, kalte Ugandas lovforslag for inhumant.

Uganda har allerede noen av verdens strengeste straffer mot skeive. Den nye loven foreslår dødsstraff for «homofile angrep». Begrepet omfatter blant annet sex uten samtykke og sex med mindreårige. Loven åpner også for ti års fengsel for «forsøk på homofili». Lovforslaget ble godkjent av et stort flertall i Ugandas regjering 21. mars. Ugandas president, Yoweri Museveni, må bare signere loven før den kan tre i kraft. Da Blikk gikk i trykken hadde Museveni fortsatt ikke signert. Han har imidlertid sagt at han stiller seg bak loven.

EFF brenner sterkt for pan-afrikanisme. Demonstrasjonene i Pretoria var organisert for å vise uforbeholden støtte til skeive i Uganda: «Jeg vil understreke vår totale fordømmelse av den inhumane antihomofili-loven vedtatt av Ugandas parlament den 21. mars. Parlamentet i Uganda har nå legalisert intoleranse», sier Sinawo Thambo.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS