Pakistanske muslimske grupper fordømmer lhbt-møte i regi av USAs ambassade i landet.

 

Den amerikanske ambassaden i Pakistan holdt i forrige uke et møte om lhbt-personers rettigheter i landet. Det vekker stor oppsikt blant det religøse konservative miljøet i landet.

Flere religiøse grupper i landet har fordømt møtet på den amerikanske ambassaden og mener møtet er «sosial og kulturell terrorisme».

Møtet, som ble arrangert av den amerikanske nest-ambassadøren, Richard Hoagland, ble holdt for å støtte lhbt-personer i landet.

Ifølge Associated Press provoserte møtet en rekke religiøse grupper i landet, blant annet Pakistans største islamistiske parti, Jamaat-e-Islami, som uttalte etter møtet at «slike mennesker er en forbannelse for samfunnet og sosialt søppel».

«De fortjener ikke å være muslim eller pakistaner og den støtte og beskyttelse som den amerikanske administrasjonen viser for dem, er den verst mulige sosiale og kulturelle terrorisme mot Pakistan», het det videre i uttalelsen.

Selv om homofili ikke er forbudt ved loven i Pakistan, kan homoseksuelle handlinger føre til straff i form av bøter, pisking, fengsel og i verste fall dødsstraff.

I en pressemelding fra den amerikanske ambassaden, understreket Hoagland den amerikanske ambassadens støtte til lhbt-befolkningen i landet.

«Den amerikanske ambassaden er her for å støtte dere og stå ved deres side for hvert steg på veien».