Katja Gustafsson er hjernen bak dj-duoen Swedish Dyke Vibes og har lang fartstid som festfikser i Sverige. Nå lager hun singelfest på Diplomaten i Oslo.

Fredag 28. mars er det klart for Glam Singles Party på Diplomaten i Oslo og single av alle kjønn er velkommen. Par kan holde seg hjemme denne kvelden, er meldingen fra Katja Gustafsson, som for anledningen tar på seg rollen som Kirsten «Date»kniv.

– Jeg håper alle single tar turen på Glam denne kvelden. Det nytter ikke å sitte hjemme å sture alene når alle andre single er ute og har det gøy, sier hun til Blikk Nett.

Gustafsson har allerede kjørt liknende fester i Stockholm, Göteborg og Malmö.
– Festene har vært veldig populære og jeg skal arrangere flere i alle byene. De som kommer har vært veldig fornøyde og jeg har fått meldinger fra par som også vil være med på moroa, men dessverre må jeg avvise dem. Dette er fester hvor single skal møte hverandre, flørte og ha det moro.

Det finnes ikke noe krav som sier at man må date eller flørte. Det eksisterer heller ingen meldeplikt hvis man treffer en hot date i løpet av kvelden.
– Men jeg vet at det er mange som har møtt hverandre og som har blitt par etter festene i Sverige. Det er supert, sier Gustafsson.

Svenske lesbevibber
Katja Gustafsson startet dj- og klubbkarrieren i den queerfeministiske duoen og klubben Combustion. Combustion har arrangert noen legendariske fester i nabolandet, men de har også besøkt Oslo ved flere anledninger. Som dj har hun hatt faste spillejobber i Stockholm, Malmö, Berlin og Fribourg i Sveits, samt vært med og arrangere et antall feministfestivaler under årenes løp.

I 2011 slo Gustafsson seg sammen med Gunn Lundemo og startet dj-duoen Swedish Dyke Vibes med stor suksess. Siden starten har Swedish Dyke Vibes spilt over hele Sverige, men har også svingt seg i storbyer som New York, Mexico City og Montreal. De har blitt et populært innslag på store lesbefestivaler som L-Beach i Tyskland, hvor de skal tilbake og spille i mai. På årets spilleliste står også Ella International Women Festival på Mallorca.

Men til Oslo og Diplomaten kommer Katja Gustafsson alene denne gangen. Nå er det å spleise single skeive som står på agendaen, i tillegg til å spille skjønn queermusikk så dansegulvet blir svett og innbydende selvsagt.
– Glam-festen lages som en gjør det selv-fest. Alle kan bidra, sier Gustafsson og forteller at hun er åpen for det meste.

– Er det noen som har gode idéer må de bare ta kontakt, så skal vi se om vi kan gjennomføre det. Hvis noen vil være vertinne for kvelden eller bidra som dj, ta kontakt.

Facebook-siden for singlefesten er oppe og går og alle som deltar kan invitere venner og bekjente.
– Om noen møtes og blir et par i løpet av natta, og drar hjem sammen, så er det bare positivt. Det eneste kravet er at man er single når man kommer, avslutter Katja Gustafsson.

Vil du melde deg på, få info eller bidra med noe. Ta kontakt på mail: katja.gustafsson@gmail.com

Glam Singles Party, fredag 28. mars, kl 22, kr 100, aldersgrense 20 år. Diplomaten, Fridtjof Nansens Plass 8.

Mer info på Facebook:  Glam Singles Party Oslo