Stabæk med pridedrakt

«Vi spiller stolt i regnbuedrakter for å vise at i vår klubb er det rom for ulikhet.»

Publisert

Stabæk Fotball arrangerer for andre år på rad Fotball Pride sammen med FRI - foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold.

Nytt av året er at Stabæk skal spille i spesiallagede regnbuedrakter i hjemmekampene mot Kristiansund 25. juni og Lillestrøm 27. juni.

– Det er viktig at de store klubbene i Norge går foran og viser at vi støtter alle type legninger. Vi ønsker et åpent miljø i fotballen og det vil vi jobbe for, sier Ingvild Isaksen, som spiller for Stabæk og på landslaget.

Stabæk-kaptein Morten Skjønsberg istemmer,

– Det er viktig at vi går foran med et godt eksempel, ikke bare på tribunene, men også i garderobene og i alle lag i fotball-Norge. Dette skal være en arena for absolutt alle - uansett hvem du er glad i.

Pridedrakten er allerede i salg via Macron Store i et begrenset opplag. Drakten selges også på Bekkestua lørdag 24. juni, og på kampdagen, utenfor Onkel Blaa og Nadderud.

Stabæk på Pride House

FRI og Stabæk Fotball inviterer søndag 25. juni til debatten «Dommern han er homoseksuell!» på Pride House.

Mange tenker på herrefotballen som et sted med mer åpenbar homofobi enn andre steder i samfunnet, men hvorfor er det egentlig sånn? Hvem har ansvaret? Henger macho-kultur og homofobi sammen? Dette og mer til skal debatteres under årets Pride House.

FRI og Stabæk Fotball utfordrer Norges Fotballforbund, norsk media og andre til debatt om hva som skal til for at det skal bli okay å være skeiv i norsk toppfotball.

I panelet stiller: Trine Rønning, fotballspiller, Inge André Olsen, sportssjef Stabæk, Mette Bugge, journalist, Norges Fotballforbund. Ordstyrer i debatten er fotball- og homoentusiast Jon Reidar Øyan.

Mer info: oslopride.no