Urix

Steve-O vil ikke skaffe seg bryster likevel – ombestemte seg etter møte med transperson

Det skapte store overskrifter verden over da «Jackass»-kjendisen Steve-O i juli røpet planene om å sette inn midlertidige brystimplantater. 

Steve-O hadde tenkt å operere inn bryster som del av et stunt i forbindelse med en ny turné, meldte han i juli.
Publisert

Brystene skulle være del av et skjult kamera-opplegg for hans forestående Super Dummy-turné, der han skulle prøve å lure bikergjenger på det berømte Sturgis-motorsykkelstevnet til å tro at han var kvinne.

Planen var å kjøre rundt på en rosa Vespa med ansiktet dekket av en hjelm – som han så skulle ta av seg og avvente reaksjonen på.

Legen trakk seg

Men nå har han brått endret mening, forteller Steve-O i et intervju med Consequence. Det skjedde samme dag som operasjonen opprinnelig var planlagt, selv om legene i etterkant av medieoppslagene trakk seg da de hørte at det var et stunt og Steve-O derfor lette etter en ny klinikk.

– Jeg skulle betale for meg på supermarkedet, og personen som slo inn varene mine, var tydeligvis transkjønnet. Det var som et tegn fra universet, hevder Steve-O, som spurte vedkommende i kassa om han kunne lufte stuntplanen sin for dem.

– Samtalen med denne personen hadde en sterk innvirkning på meg.

Ville ikke såre

Han medgir at den planlagte sketsjen ikke var ment å være «sårende for noen», men at han regnet med at mottakelsen kom til å være blandet. Han hadde heller ikke hatt noen møter eller samtaler med transpersoner, fordi han «ikke følte at han måtte».

Men erfaringene som transpersonen på supermarkedet delte med ham, fikk Steve-O til å skifte mening.

– De fortalte hvordan de ikke fikk bruke toalettet på arbeidsplassen, at det var kanskje rundt 28 stater som ville arrestere dem for å ha «kvinne» på ID-kortet, at det finnes politikere som ønsker å stenge dem inne i interneringsleirer. Å høre det på den måten gjorde at jeg tenkte på det på en måte jeg ikke hadde gjort før – at alt ikke bare er moro og tull.

Bommet

Steve-O innrømmer at han «bommet på denne», og droppet operasjonen. Nå angrer han på at han bekjentgjorde planene for stuntet.

– Når jeg ser tilbake på dette, er jeg svært takknemlig for at det ikke skjedde. Jeg er virkelig glad for at jeg ikke gjennomførte det, selv om jeg syntes det var vanskelig at jeg ikke holdt ord. Men jeg tror det er en verdifull egenskap å kunne innrømme at du har tatt feil av ting.

Nå later det til at han vil prøve å ta testosteronbehandling, ifølge en post på Steve-Os Instagram-konto.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS