Fagforeningen Unionen har kåret Nordic Choice Hotels til Sveriges mest lhbtq-vennlige arbeidsplass i 2016. Frokostservitør Arturo Finschi Rocco hos The Thief i Oslo er stolt av arbeidsplassen. I juryens begrunnelse står det blant annet at Nordic Choice Hotels driver et ambisiøst arbeid for like rettigheter og muligheter uavhengig av seksuell legning, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk.

Unionen er Sveriges største fagforening på det private arbeidsmarkedet og organiserer over 620.000 medlemmer på 65.000 arbeidsplasser. Fagforeningen jobber for et åpent arbeidsliv, og Unionens lhbtq-pris har blitt delt ut siden 2011 og tidligere vinnere er blant andre Sodexo, Ving og Systembolaget.

–Denne prisen henger høyt, og jeg er ufattelig stolt og glad på vegne av Nordic Choice Hotels. Et inkluderende og åpent arbeidsmiljø fremmer trivsel, helse og arbeidsglede, og er noe jeg vet at mange av våre medarbeidere virkelig brenner for, meg selv inkludert. Jeg er takknemlig for at vår innsats blir lagt merke til, og for at det nettopp er en av våre egne medarbeidere som har nominert oss til prisen, sier Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels.

Stolt av arbeidsplassen
I Oslo har The Thief, et av signaturhotellene i Petter Stordalens hotellkjede, et lhbtq-vennlig renommé. Arturo Finschi Rocco (37) har jobbet som frokostservitør hos The Thief siden november i fjor og er stolt og lykkelig over at Nordic Choice Hotels har fått utmerkelsen.
–Jeg er ikke overrasket. Jeg har flere homofile kolleger og her hos The Thief blir alle de ansatte behandlet med respekt. Det er ikke noe tema om du er lesbisk eller homo, sier Rocco til Blikk Nett.

På restauranten Thief Roof med sommerutsikt over Tjuvholmen hilser kolleger Rocco velkommen tilbake fra ferie. Selv hotellsjefen stikker innom bordet vårt og slår av en prat.

–Det er det som er så fint med Nordic Choice Hotels, og her på The Thief. Uansett hvilken stilling du har, så er ledelsen interessert i hva du har av ideer. De spør deg hva du tenker og tror om saker, påpeker Rocco og fortsetter:
–Jeg har foreslått at The Thief kan være vert for lhbt-arrangementer, ikke bare under Oslo Pride, men også ellers i året.

Tidligere jobbet Rocco som dragartist i hjemlandet Chile, som har et stort dragmiljø. I dag dukker hans drag alter ego Miss Cameron Claiborne opp i ny og ne.
–Jeg er nok den største rosa enhjørningen på hotellet, sier frokostservitøren og ler hjertelig.

Rocco synes det er viktig å ha selvironi og å ta jobben på alvor.
–Jeg er glad for at en så enkel jobb som frokostservitør er så gøy. Her på The Thief skjer ingenting automatisk, det ligger en tanke bak alt som gjøres. Som servitør vil jeg gi det lille ekstra som gjør at folk husker ansiktet ditt, avslutter Rocco.