Pride in London 2015. Foto: Matias Altbach.
Pride in London 2015. Foto: Matias Altbach.

Stonewall bryter med pride i London

Pride in London beskyldes for manglende inkludering av skeive med minoritetsbakgrunn.

Publisert

Den britiske lhbt-organisasjonen Stonewall bryter samarbeidet med Pride in London på grunn av manglende inkludering av skeive med minoritetsbakgrunn.

Bråket startet etter fjorårets Pride in London, da arrangørene fikk kritikk av egne rådgivere. Arrangørene ble beskyldt for å nekte å møte aktivister fra UK Black Pride.

UK Black Pride arrangeres samme dato som Pride in London for å understreke problemet med rasisme i lhbt-miljøet. Lhbt-organisasjonen Stonewall går nå ut og kritiserer Pride in London for manglende inkludering og bredde i prideprogrammet.

«Pride-arrangementer er et høydepunkt i lhbt-kalenderen, og en mulighet for en rekke ulike grupperinger til å samles, feire framgang og til å fornye våre forpliktelser til kampen for like rettigheter for alle lhbt-personer,» heter det i en pressemelding fra Stonewall.

Stonewall vil i år utvide engasjementet sitt og har meldt sin ankomst til over 30 pride-arrangementer og festivaler i Storbritannia, fra Ely i Cambridgeshire til Grampian Pride i det skotske høylandet – hvor det arrangeres pride for første gang. Stonewall har også forpliktet seg til å samle en gruppe på over 350 skeive ungdommer som skal arrangere fem pridefestivaler for ungdom på forskjellige steder i landet i løpet av 2018.

Stonewall melder også at de trekker seg fra årets Pride in London.

«Vi vet at rasisme er et reelt problem i lhbt-miljøet og Stonewall har forpliktet seg til å arbeide for inkludering av BAME (black, Asian and minority ethnic). Styret har derfor avgjort at Stonewall skal øke vår støtte og deltagelse i UK Black Pride i år,» sier en talsperson fra Stonewall i en pressemelding.

Videre erklærer Stonewall at organisasjonen ønsker å være en del av løsningen gjennom å støtte og samarbeide med UK Black Pride.

«Vi har også tatt en avgjørelse om å ikke delta på Pride in London i år. Vi vet at dette arrangementet er viktig for mange i vårt miljø, og vi håper å kunne delta igjen i årene som kommer. Etter Pride in London i fjor kom det bekymringsmeldinger fra deres egne rådgivere som påpekte mangel på inkludering og mangfold. Pride in London avviste påstandene, og har ennå ikke anerkjent at de må ta grep og sørge for endringer slik at Pride in London blir et arrangement for alle,» heter det i pressemeldingen fra Stonewall.