Urix

Britiske soldater marsjerer i paraden under London Pride i 2014.

Britisk satsning på skeive veteraner

Publisert

LHBT-ORGANISASJONER som bidrar til å støtte skeive som tidligere har vært soldater mottok fra den 19. oktober i overkant av 500 000 norske kroner i engangsstøtte fra den britiske regjeringen – for å bidra til å sikre at alle veteraner kan uttale seg åpent om sine erfaringer i militæret.

Pengene skal især sørge for at alle som uttaler seg i den pågående gjennomgangen LGBT Veterans Independent Review, kan føle seg trygge og ivaretatt. Gjennomgangen kartlegger tidligere soldaters opplevelser frem til år 2000 da forbudet mot homofile i militæret ble opphevet, og pengene skal blant annet kunne brukes til de som måtte trenge hjelp med egen mentalhelse før, under eller etter at de avlegger uttalelser om sine opplevelser.

Foreløpig er summen utbetalt til organisasjonene Fighting with Pride, LGBT Foundation og Forward Assist. Hiren Patel, koordinator for Operation Equality, som samarbeidende organisasjoner har døpt prosjektet, forklarer at skeive veteraner fortsatt sliter med virkningene av forbudet mot homofile i militæret:

«Forbudet førte til at mennesker ble tvunget til å komme ut til familie og venner og resulterte i tap av levebrød. Takket være disse pengene kan vi nå skape en lhbt-sentrisk tjeneste som hjelper veteraner med å dele og få støtte fra våre team. Dette vil igjen sikre at materialet som samles rundt veteranenes opplevelser blir troverdig og at alle typer veteraner er representert. Vi ser fram til å kunne bidra i prosessen med å samle informasjon og til lettere å kunne forstå omfanget av fortvilelsen de som var ofre for forbudet opplevde.»

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS