Urix

Storbritannias statsminister, Rishi Sunak.
Storbritannias statsminister, Rishi Sunak.

Får skarp kritikk

Publisert

STORBRITANNIAS statsminister, Rishi Sunak, får skarp kritikk fra nasjonens største fagforening for lærere, National Education Union (NEU). Ifølge foreningen oppmuntrer Sunaks negative kommentarer om «Drag Queen Story Time»-arrangementer høyreekstreme til å fremme trusler. I tillegg kritiseres han for å hindre reformer for lhbt-personer i Skottland.

Under NEUs årskonferanse i april stilte et stort flertall seg bak et opprop for å bedre skoleopplevelsen for skeive elever. NEU skal aktivt støtte deres håp og drømmer. I oppropet heter det også at altfor mange skoler ikke er et trygt sted for skeive barn.

Oppropet kommer 20 år etter at Margareth Thatchers lov fra 1988, Section 28 som forbød «promotering av homofili», ble opphevet i 2003. Sara Ann Hope fra foreningens lhbt-gruppe, sa på konferansen at hun til tross for at hun selv var elleve år da lovverket ble opphevet, ikke følte seg trygg og kunne være sammen med andre skeive før hun begynte på universitetet: «Det burde ikke ha tatt meg ti år å få tilgang til et trygt sted å være, men det gjorde det. Og for mange skeive har ingenting forandret seg».

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS