– Større, bedre og våtere

Publisert

Pridesjef, Ole Villund, er godt fornøyd med årets festival.  – I år var vi tydelige på at Skeive dager er en politisk markering. Dette synes jeg er noe av det viktigste ved årets festival. Både Pride house og Pride park og ikke minst paraden fikk dette veldig tydelig fram. Ikke bare gikk politikere i paraden, men de var ute i media lenge før festivalen startet. I tillegg kom det flere mennesker enn tidligere på stort sett alle arrangementer. Vi har satt rekorder, og vi fikk fram at Skeive dager ikke bare er fest og moro, selv om det er det også, sier lederen for Skeive dager Ole Villund til Blikk Nett.

– Hva er ditt høydepunkt fra Skeive dager?

– Da jeg gikk over Grønland med et slikt stort følge, og opplevde alle i publikum som var så glade. Det må jeg si var noe av det aller største for meg. 12 500 paradeltakere trosset regnet og var med i paraden fra Grønland til Rådhusplassen. Neste år er Oslo vertsby for Europride for andre gang. I 2005 fulgte 100 000 personer Europride-paraden gjennom byen, enten som deltakere eller tilskuere.

– Hva tenker du nå om Europride neste år?

– Når vi nå er ferdige for denne gang, er det viktig å understreke at vi har mange mennesker som er veldig entusiastiske for neste år. En egen seksjon i paraden reklamerte for Europride 2014 i Oslo, og både de som deltok i paraden og andre, har kontaktet oss fordi de vil være med til neste år. Mange står allerede klare for å sette i gang med forberedelsene for 2014. Vi har lyst til å være et forbilde for Europa, og vi ønsker å vise solidaritet med våre naboland. Særlig østover selvfølgelig, og vi vil at Europride både skal bli et seriøst og morsomt homoarrangement.