Et homopar risikerer opp til 14 års fengsel i Malawi.
Den amerikanske organisasjonen The International Gay and Lesbian Human Rights Commission (IGLHRC) starter nå en kampanje til støtte for det homofile paret som er arrestert i Malawi etter at de gjennomførte en chinkhoswe, en slags forlovelsesseremoni. Paret ble arrestert 28. desember i fjor og har siden sittet i varetekt, etter sigende for deres egen sikkerhets skyld.

Historien om seremonien til de to mennene kom for dagen i avisa The Nation, og dagen etter oppslaget banket politiet på døra. Paret ble stilt for retten mandag 22. mars, men en straffeutmåling har ennå ikke funnet sted.

IGLHRC har nå startet en brevaksjon for å vise internasjonal støtte til paret. Organisasjonen samarbeider med lhbt- og menneskerettighetsorganisasjonen CEDEP i Malawi for å få paret frikjent og å endre lovverket som forbyr homoseksuelle relasjoner.

Paret anklages for grov uanstendighet, noe som kan straffes med opp til fem års fengsel og straffearbeid. For homoseksuelle handlinger som strider mot naturens orden er strafferammen på opp til 14 års fengsel og straffearbeid.

Mer om saken hos:

The International Gay and Lesbian Human Rights Commission (IGLHRC)