Strikk en solidaritetskule

Publisert

1. desember 2011 markeres Verdens Aidsdag over hele verden. Designerduoen Arne & Carlos støtter markeringen, og oppfordrer deg til å være med. Strikk og gi en solidaritetskule til Hivfondet som arbeider for mennesker som lever med hiv i Norge. I år er det 30 år siden den hivviruset ble oppdaget. Siden 1981 har over 4600 mennesker blitt diagnostisert med hiv i Norge, og på verdensbasis lever 34 millioner mennesker med viruset. I Norge har hiv gått fra å være et dødelig virus, til å bli et virus man kan leve et langt liv med, så lenge man får god medisinsk oppfølging og behandling. Likevel er det mange som opplever at stigmaet som er knyttet til hiv gjør det belastende å leve med viruset også i Norge. Verdens aidsdag er en verdensomspennende solidaritetsdag for alle som er berørt av hiv. Dagen markeres verden over hvert år den 1. desember, og ble iverksatt av UNAIDS - FNs organ til bekjempelse av hiv/aids i 1988. Den røde sløyfen er et symbol for å synliggjøre hiv og aids for å vise solidaritet og respekt for alle som er berørt. I Norge samarbeider organisasjoner, forskningsmiljøer, privatpersoner, næringslivsaktører og myndigheter om å markere Verdens Aidsdag over hele landet. Arbeidet koordineres av Verdens Aidsdag (VAD)- komiteen.

Solidaritetskule

Designerduoen Arne&Carlos støtter markeringen Verdens Aidsdag og oppfordrer alle til å strikke og gi en solidaritetskule til Hivfondet som arbeider for mennesker som lever med hiv i Norge.

Slik gjør du:

Strikk en kule etter anvisningen nedenfor, og send den ferdige kulen til Verdens Aidsdag-komiteen. Kulene som doneres blir solgt på Verdens Aidsdag-arrangementet på Oslo Sentralstasjon den 1. desember, og inntektene går uavkortet til Hivfondet. Hver kule vil koste 150 kroner.

Dette trenger du for å strikke en kule:

Et sett med fem strømpepinner nr. 3. To nøster med garn, et i hvitt og et i rødt i 100% ull. Bruk gjerne Heile fra Dalegarn eller finull fra Rauma. Ullvatt til å fylle kulen, for eksempel Ullflor fra Rauma eller Tops fra Dalegarn. Du trenger ca 20 gram per kule.

Oppskriften:

Legg opp 12 m fordelt på 4 pinner. Strikk videre etter diagrammet. Øk og fell på annenhver omg. til du har 16 m på hver pinne. Øking skjer etter første og før siste m på hver pinne, øk kun 1m på første økning.Strikk til sammen 13 omg med 16m.Sy hullet i bunnen av kula før du strikker videre med felling på annenhver omg.Felling skjer ved å strikke 2m r sm etter første og før siste m på pinnene.Når du sitter igjen med 3m på hver pinne trekkes endetråden gjennom disse. De 3 nederste m i diagrammet er opplegget og de 3 øverste m i diagrammet er de m du trekker endetråden igjennom . Damp kula og fyll opp med ullflor, sy hullet i toppen og hekle hempe som syes på i toppen.

Solidaritetskulen sendes til

VAD-kommiteen co/Helsedirektoratet,PO Boks 7000, St Olavs Plass0130 Oslo Merk konvolutten «Verdens Aidsdag». Hivfondet arbeider for å bedre hivpositives livssituasjon i Norge.

Mer info:

hivfondet.no