Svett på nett: Arne Vatnøy

Publisert

Musikeren tar gjerne med seg ved-sankeren Siv Jensen til en øde øy for å overbevise henne om at hun tar feil i det meste.  

Alder:

25

Gjør til daglig:

Singer/songwriter

Akkurat nå befinner jeg meg?

I Oslo, men ser frem til hytteidyll på Sørlandet.

Hvor svett er du akkurat nå?

Særdeles lite svett. Jeg er velsignet med gode svettekjertler som bare slår ut når jeg når kokepunktet. Liten fare for det i det begredelige regnværet i hovedstaden akkurat nå.

Hvor skeiv er sommeren din?

Skal spille på årets Jafnadhr. Ellers drikker jeg meg skakk på utepils så fort anledningen byr seg og sola varmer opp ølmusklene.

Ditt sommerparadis?

Paradis er for meg en tilstand, ikke et sted. Jeg er en mester på å kose meg om sommeren. Da er viktige ingredienser sol, venner, kald drikke av ymse slag og uteservering som aldri stenger. Livet mitt passerer i revy hver gang servitørene prikker meg på skulderen og sier "Unnskyld, du må nok trekke inn".

Hit drar jeg aldri tilbake?

Las Vegas. Et ubrukelig plastikkhelvete.

Beste sommerlåt?

Min kjære venninne Martine Marbel står for sommerlåten 2010, "Fix This". Ellers er Joe Cocker's Summer in The City alltid en klassiker.

Hva leser du?

Da jeg var yngre pløyde jeg gjennom alt av Arne Berggren. Han har en egen evne til å appellere til deg som er ung, pubertal og sommeryr, og beskriver den stemningen godt. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ofte blar i de bøkene nå for å drømme meg litt tilbake til den søte ungdomstid. Hilsen Arne, 70 år.

Din heteste sommerflørt?

Det var første gang jeg var forelsket. Jeg var fem år og på campingtur i Sverige. Da lyste den mot meg fra naboteltet: En grusomt vakker og spennende lekegressklipper som blåste såpebobler og lagde en søt motordur. Hormonene løp løpsk gjennom min 5-årige kropp. Pappa måtte punge ut, det var ikke aktuelt at jeg skulle skilles fra min kjære i Sverige.

Hvem ville du helst hatt med deg på den øde sommerøya?

Siv Jensen. Får jeg nok tid med henne klarer jeg nok å overbevise henne om at hun tar feil i det meste, og jeg ville dermed gjort Norge en tjeneste. Dessuten tror jeg Siv Jensen er flink til sanke tørr ved.

Mat og drikke?

Take-Away kyllingmakiruller i parken (jeg elsker konseptet med sushi, men liker ikke rå fisk, så diverse frityrstekte makiretter blir mitt urbane alibi). Drikke er definitvt kald rosè og selvsagt iskald utepils.

Hva er du minst opptatt av om sommeren?

TV. Og fotball, som ellers i året.

Favoritt fritidssyssel om sommeren?

Ligge på stranden. En god gammel klisjè, men det er nå engang det beste jeg vet. Gjerne med en solbrun kjekkas i umiddelbar nærhet, som jeg kan ta solkremtrikset på.

Hva bader du i?

Vann, både salt og fersk, som holder en temperatur på over 22 grader. Slå opp på www.badepyse.no, så finner du et bilde av meg.

Klarer du virkelig å slappe av?

Ja, null stress, sommeren er en bedagelig årstid.

Hvor homopolitisk føler du deg om sommeren?

Homopolitikk er vel ikke sesongbetont. Alle driver vi homokamp på forskjellige vis, året rundt kjempes det for aksept på arbeidsplasser, skoler, i familier og i lokalsamfunn. Tror ikke sommeren trigger et større engasjement, men homofile blir kanskje litt mer synlige, noe som inspirerer unge til å komme ut av skapet og endelig sommerflørte med hvem de vil.