Svett på nett: Åshild Marie Vige

Publisert

Åshild Marie Vige benytter sommeren til å reise land og strand med to kenyanere og Stian Amadeus Antonsen.

Alder:

21

Gjør til daglig:

Reiser land og strand med to kenyanere og Stian. Vi er alle med i en utveksling mellom Skeiv Ungdom og Gay and Lesbian Coalition of Kenya, betalt av LNU og Fredskorpset.

Akkurat nå befinner jeg meg?

På en kjip plaststol på Skeiv Ungdoms kontorer på Majorstua.

Hvor svett er du akkurat nå?

Ganske bra svett. Har nemlig løpt opp alle trappene til femte etasje der kontoret ligger. Dessuten sørger takluka for bakerovnstemperaturer når sola skinner på sitt verste.

Hvor skeiv er sommeren din?

Skakkere enn det skeive tårnet i Pisa. Hele sommeren hittil har gått med til LLH-landsmøte, Skeive Dager og Fagottkorets fantastiske sirkusshow! Deretter blir det Jafnaðr og ferie med kjæresten før jeg vender tilbake til Oslos skeiveste kontor.

Ditt sommerparadis?

Jeg synes at oslosommer er fantastisk!Selv bor jeg på Sankthanshaugen, så da er det bare noen meter bort til parken og til løkka. Dessuten er bademulighetene bare en liten båttur unna Aker Brygge.

Hit drar jeg aldri tilbake?

Et myggmyr i de canadiske skoger der jeg en gang satte opp teltet mitt. Siden blodet mitt er som en vellagret bordeauxvin for myggen, hadde jeg fortsatt arr sommeren etter.

Beste sommerlåt?

Alt av det svenske bandet Raymond och Maria. I tillegg er jeg veldig glad i visesang og gitarspill, gjerne Halvdan.

Hva leser du?

Akkurat nå holder jeg på med Dekameronen av Boccaccio. Jeg kan love masse sex, til og med på det homoseksuelle viset! De var ikke så pripne på 1300-tallet. Dessuten er den delt opp i korte historier, noe som passer ypperlig når man ikke har tid til å lese så mye av gangen.

Din heteste sommerflørt?

Nå blir jeg fryktelig kjedelig, men jeg får si Andrea. Får håpe det kompenserer for at jeg ikke husker vårt første møte, som visstnok var Skeive Dager i fjor.

Hvem ville du helst hatt med deg på den øde sommerøya?

En viss frøken Gustavsson. Eventuelt bare meg selv, en bunke bøker jeg har lyst til å lese og en treliter med kjølig vin.

Mat og drikke?

Jordbær, Salad Nicoise og rødvin (les: smoothie for Skeiv Ungdommere).

Hva er du minst opptatt av om sommeren?

Fotball VM! Jeg gleder meg til den dagen da det står om litt andre ting i avisene igjen. Jeg antar at jeg er en dårlig lesbe som sådan.

Favoritt fritidssyssel om sommeren?

Spille krokket, lese og henge i Oslos mange parker. I tillegg elsker jeg å kjøre tog, sommer, vinter, høst og vår!

Hva bader du i?

En kjempedyr, men veldig pen badedrakt jeg kjøpte i Kenya.

Klarer du virkelig å slappe av?

Absolutt! Selv om jeg har et aktivt liv, er jeg samtidig et luksusdyr og bruker vel noe mer enn jeg burde på kafébesøk med venner. Ellers er det sånn at jeg får masse energi av de spennende tingene jeg får lov til å være med på.

Hvor homopolitisk føler du deg om sommeren?

Jeg tror at det politiske engasjementet er noe jeg sjelden skrur av, heller ikke om sommeren, men jeg justerer meg litt alt etter hvem jeg er sammen med. Allikevel er det er nok få seniorer som er så godt oppdatert på seksualundervisning i skolen og §1