Svett på nett: Dag Endsjø

Publisert

Lederen av Menneskerettsalliansen og kjønnsforskeren syns ingen klarer å beskrive den perfekte sommermorgenen bedre enn Ted Gärdestad.

Alder:

41

Gjør til daglig:

Professor i religionsvitenskap ved Universitetet Bergen og leder av Menneskerettsalliansen, alliansen av tolv menneskerettighetsorganisasjoner som arbeider for at alle skal ha samme vern mot diskriminering uansett om du er homo, transperson, funksjonshemmet, etnominoritetsperson eller hva det skal være. Gjenstår dessverre litt der i norsk lov.

Akkurat nå befinner jeg meg?

Snart på vei nedover Bohuslen-kysten med eksen.

Hvor svett er du akkurat nå?

Ikke i det hele tatt. Perfekt avkjølt grytidlig en fullkommen sommermorgen.

Hvor skeiv er sommeren din?

Jeg er nok av dem som stryker i streithet på de fleste områder i livet. Både sommeren og eksistensen generelt er deretter. Ellers oppdaterer jeg bloggen min litt innimellom. Den er også nokså skeiv.

Ditt sommerparadis?

Mange fine steder. Sykle, gå, fly, ferge og kjøre rundt på Kanaløyene med en god venn, er det vanskelig å slå. Sitte i strandkanten på vestkysten av Newfoundland, besøke gamle klostre i fjellene Etiopia, bo på campinghytter i Sverige, gå gjennom solsikkeåkrer i Moldova eller sykle omkring i Follo, er heller ikke å forakte.

Hit drar jeg aldri tilbake?

Generelt liker jeg å reise til nye steder. Det er nå likevel noe spennende med alle steder, men Sør-Ossetia er nok ikke stedet jeg drar aller første tilbake til.

Beste sommerlåt?

Vilken härlig dag med Ted Gärdestad. Ingen låt klarer bedre å beskrive den perfekte sommermorgen og alt som er bra her i livet.

Hva leser du?

Diverse lett hysteriske ting om forskjellige måter å kombinere sex og religion på, siden jeg oppdaterer sex og religionboken jeg ga ut i fjor for utgivelse på engelsk, svensk og serbisk akkurat nå.

Din heteste sommerflørt?

Ja, den var bra.

Hvem ville du helst hatt med deg på den øde sommerøya?

Jeg drar på egenhånd og stoler på at skjebnen skyller i land den helt rette skipbrudne mannen.

Mat og drikke?

Fisk og grønnsaker i utallige forskjellige kombinasjoner. Gjerne på grillen.

Hva er du minst opptatt av om sommeren?

Kompliserte ting. Det kan vente til høsten, eller kanskje til neste år.

Favoritt fritidssyssel om sommeren?

Svømme, sykle, rusle rundt omkring og å sitte under et tre og snakke om livets mer uviktige ting.

Hva bader du i?

Alt som er bra.

Klarer du virkelig å slappe av?

Akkurat det der sliter jeg litt med.

Hvor homopolitisk føler du deg om sommeren?

Her i landet skjer det jo minimalt om sommeren, men homopolitisk vidunderlig å få gode sommernyheter fra utlandet, som homoekteskap i Island, Portugal og Argentina og snart også i Uruguay, Slovenia og Luxemburg.