Svett på nett: Mads og Fredrik

Publisert

Mads Rogde og Fredrik Havstein benyttet hjemreisen fra en etterlengtet ferietur etter å ha avsluttet flere produksjoner under Skeive dager, til å dele på Blikks sommerspørsmål. 

Alder:

28 (Fredrik) og 33 (Mads). 

Gjør til daglig:

Produsentteam som nettopp avsluttet flere produksjoner under Skeive Dager. Blant annet Homoradio, Musikalgalla og Eurovisionfestivalen på Latter. 

Akkurat nå befinner vi oss?

På flyet hjem fra en ukes ferie på Mykonos.

Hvor svett er dere akkurat nå?

Nå går det bra. Men den avgangshallen var ingen spøk for et par fyllesyke nordmenn!

Hvor skeiv er sommeren deres?

Passe. Vi er faktisk skeivere om vinteren, da produserer vi Gaygalla – og kan egentlig noe bli skeivere enn det? Men under Skeive Dager er vi stolte, struttende og skeivere enn skeivest. Sånn må det være!

Deres sommerparadis?

Fredrik: Stockholm, hvor jeg dro rett etter Hellas, da jeg oppdaget at det var hetebølge der, og regn i Oslo. Og her er det like gøy med schlager sommer som vinter. Og billig øl. Billigere enn på Mykonos faktisk.

Hit drar jeg aldri tilbake?

Mads: Tror aldri jeg skal tilbake til Kiev – for mye fattigdom bak fasadene og prostitusjon i hotellbaren, da blir det fort litt mye for meg. Jeg var der med Eurovision for noen år siden, og hver gang vi tittet i feil retning bak alt det påkostede bladgullet fikk vi beskjed om å se en annen retning på noe som var pent og rent og laget for at delegatene ikke skulle synes synd på de sultende Ukrainerne. Når barn sulter er det ikke så nøye med gode Grand Prix- refreng faktisk.

Beste sommerlåt?

Fredrik: Vel, akkurat nå går det i Scissor sisters: Fire with fire, som forøvrig var på Oslo Live.

Hva leser du?

Mads: Jeg kommer aldri i gang med Knausgård, jeg. Det er noe med følelsen av at jeg må lese den samme boken resten av livet som gjør meg litt sliten. Nå er jeg en tanke forutinntatt, men 7 bøker?? Er ikke det litt for mye på en gang? Men jeg skal snart komme i gang altså!

Deres heteste sommerflørt?

Vi fikk flørtet en hel del med den tjukke og blide barsangerinnen Kathy på den lokale pianobaren i Little Venice på ferien vår nå. Hun har en tykk perm med 1000 låter og synger hva som helst – og da særlig hvis man flørter litt. Hun dedikerte Defying Gravity fra Wicked til oss – det synes vi passet bra! Husk å tipse henne godt forresten!

Hvem ville dere helst hatt med dere på den øde sommerøya?

Linn Skåber, Marianne Westby, Yngve Marcussen, Mia Gundersen og vår gode venn og musiker Steffen Isaksen – da hadde det vært fest, sang og spill fra soloppgang til solnedgang. Og vi hadde ikke gitt oss før hver eneste av de innfødte hadde kunnet hele finalenummeret fra A Chorus Line utenatt!

Mat og drikke?

Kan man svare Mækkern her? Ikke meningen å snobbe ned, men vi kan ikke noe om mat og drikke dessverre. Det er det vi har venner for!

Favoritt fritidssyssel om sommeren?

Her svarer vi Bingo! Så får vi håpe Berit og muttern tar hintet!

Hva bader du i?

Venner, kjærester, super familie og gode solskinnsdager – heldigvis!

Klarer dere virkelig å slappe av?

Nei. Men vi er flinke til å late som. Kverna går fra morgen til kveld, det er det som er lurt med å være to.

Hvor homopolitiske føler dere dere om sommeren?

Som alltid ellers. Vi ser mye rart ettersom vi jobber en del på byen nattestid, og opplever at det alltid finnes noen som trenger hjelp. Vi har heldigvis flinke politikere som skal gjøre de viktige tingene for landet vårt. Vi beundrer våre folkevalgte superhelter som Anette Trettebergstuen og Andre Oktay Dahl – så vi må aldri glemme å være tilstede og bidra til at alle skal få en fin morgendag. Så lenge homo er et skjellsord kan ingen av oss ta lett på homopolitikken.