Om sommeren liker Maggi Bergheim å være grillmester og forbereder gjerne alle måltider på grillen.

 

Navn: Margret Bergheim

Alder: 40 år

Gjør til daglig: Er regissør og jobber for tiden med kriminalserien «Spesialenheten» for TV3 og barne og ungdomsserien «Dauinger» for NRK.

Akkurat nå befinner jeg meg:
Akkurat nå har jeg første dag på jobb etter tre ukers ferie ved Middelhavet. Jeg kjenner litt på at det ikke er flere fridager igjen før jul…

Hvor svett er du akkurat nå?
Ikke spesielt svett. Ganske mye kaldere her hjemme enn i Spania.

Hvor skeiv er sommeren din?
Tja, den var nok skeivere før jeg fikk barn, med pride, Skeive filmer og full rulle. Nå er det rolige badeferier med litt vindrikking på kveldene.

Ditt sommerparadis?
Jeg er veldig glad i å være på hytta i Breim på Vestlandet, men der kan jo sommerværet være så som så… Ellers har Barcelona alltid vært min favoritt, før dro jeg dit nesten hver sommer, byen har alt, strand, kultur, shopping, fest og god mat.

Beste sommerminne?
Beste sommerminne er nok fra alle somrene på hytta som barn. Når sommeren virket uendelig lang og vi fikk spise så mye jordbær vi ville. Jeg fikk kjøre traktor alene (helt uansvarlig) og vi fisket ørret I elven bak fjøset og dro på telttur.

Hit drar jeg aldri tilbake?
Jeg har hatt en og annen natt på sånne ekstreme turistmaskin steder, Patong i Thailand og Calangute i Goa, sexindustri, fattigdom, dritafulle turister, det syns jeg bare er ubehagelig, dit vil jeg ikke tilbake.

Beste sommerlåt?
Hver sommer har sin egen sommerlåt syns jeg. I år tror jeg at jeg går for noe med Razika, kanskje «Vondt i hjertet» eller Fjorden Baby! med «Himmelen». Mye bra fra Bergen i år.

Hva leser du?
Jeg leser romaner, gode historier. Nå er jeg akkurat ferdig med «The hour I first believed» av Wally Lamb. Fantastisk! Min favorittforfatter.

Hvor smaker utepilsen best i sommer?
Helst ved sjøen, men den er veldig god på Løkka også.

Din heteste sommerflørt?
He he… tja… Det har jo blitt noen varme minner opp gjennom årene. Men kanskje en sommer i Bergen som jeg husker som om det bare var sol og vi badet hele tiden og en søt jente skulle lære meg å stupe…

Hvem ville du helst hatt med deg på den øde sommerøya?
Min sønn Louis, og kona.

Mat og drikke?
Sommer er jo grilltid, og jeg er veldig glad i å være grillmester. Mellom mai og september kan man grille alle måltider! Ellers syns jeg mat og drikke er helt klart best i Frankrike. Hvis vi har med bilen på ferie fyller jeg opp med andeconfit, rødvin og foie gras.

Hva er du minst opptatt av om sommeren?
Politikk.

Favoritt fritidssyssel om sommeren?
Bading og klatring. Det er fantastisk å kunne klatre ute på varmt fjell og ha en hyggelig dag ved craget sammen med gode venner. Bading er alltid deilig, men jeg bader ikke når vannet er for kaldt.

Hva bader du i?
Bikini.

Klarer du virkelig å slappe av?
Jeg er god til å slappe av og koble ut. Nå har jeg akkurat vært tre uker uten internett og det har gått overraskende fint.

Hvor homopolitisk føler du deg om sommeren?
Fint lite egentlig. Sommeren handler om å slappe av og kose seg.

Hvem unner du et realt mageplask i sommer?
Det er mange… Fundamentalister av alle slag.

 

Blikk Nett gjør oppmerksom på at spørsmålene er besvart før terrorangrepene 22.juli.