Produsenten bak Aksepts hagekonsert og vinneren av æresprisen under årets Skeive dager har fått med seg smakebiter fra både priden i Chicago og Toronto denne sommeren.
Navn:
Svein Fuglestad

Alder: 43 år

Gjør til daglig: Høgskolelektor i musikk på Høgskolen i Oslo, kulturleder og hagekonsertprodusent på Aksept, frilans musikkterapeut, kursholder, sanger og arrangementsprodusent.

Akkurat nå befinner jeg meg:
Midt i maling av soverommet og montering av nytt garderobeskap.

Hvor svett er du akkurat nå?
Jeg er rimelig svett fordi vi akkurat oppdaga at det mangla en pose med essensielle spesialskruer til montering av garderobeskapet i forsendelsen fra leverandøren!

Hvor skeiv er sommeren din?
Vel, jeg er litt usikker på hvor skeivt det er å rive ned gamle skap for så å sette opp nye ….? Men jeg har da fått med meg en smak av Pride både i Chicago og i Toronto denne sommeren, og det får vel veie litt opp for at jeg ikke fikk med meg avslutninga av Skeive Dager her i Oslo, og ikke selv kunne være til stede for å ta imot æresprisen som jeg totalt overraskende fikk av LLH. Fantastisk hyggelig!

Ditt sommerparadis?
I tillegg til balkongen min her på Sinsen, må jeg si sommerhuset til min søster på Eigerøy i Rogaland. Der har jeg hatt mange fantastisk fine og avslappende sommerdager. Men jeg håper at jeg neste gang du spør kan svare: Min egen stuga i Värmland i Sverige!

Beste sommerminne?
Biltur med min gamle grønne Corolla helt på måfå rundt omkring i Danmark. Vi vekslet mellom å overnatte under åpen himmel og på hotell. Først da vi var framme ved et nytt veikryss, bestemte vi oss for om vi der skulle ta til høyre eller venstre. Og før vi visste ordet av det hadde vi havna i Berlin. Herlig spontant og morsomt!

Hit drar jeg aldri tilbake?
Den knøttlille greske øya Alonissos! Jeg var der på en slags romantisk ferie en gang for over 20 år siden. Men typen gjorde det slutt etter to dager sammen på øya, og dro avgårde med hurtigbåten. En skikkelig overdose av ekte gresk drama under steikende sol og tørre avsvidde busker så langt du ser.

Beste sommerlåt?
Henning Kvitnes og Sofia Karlsson med «Sommarmorgon i Bohuslän». Men tekstsitatet: «Livet är nu och inte sen, nu kommer jag til dig, min vän» er forsåvidt er like aktuelt året rundt.

Hva leser du?
«Å spise dyr» av Jonathan Safran Foer. Boka styrker min overbevisning om at kjøtt ikke er noe for meg, samtidig som det er ei tankevekkende bok om matindustrien og forholdet til alt det vi spiser, våre matvaner og -tradisjoner.

Hvor smaker utepilsen best i sommer?
Der hvor sola skinner, og hvor jeg sammen med gode venner og kjæresten min bare kan nyte det nordiske lyset, varmen og en herlige sommerdag!

Din heteste sommerflørt?
Hm… Det har vel vært noen sommerflørter gjennom årenes løp… Men, min første, store kjærlighet i Sandnes sommeren 1989 vil jeg definitivt aldri glemme! Forelskelsen var såpass heftig at den til og med er historien bak en av mine sangtekster som jeg forsatt ofte framfører: «Sangen fra Jæren».

Hvem ville du helst hatt med deg på den øde sommerøya?
Den svenske musikeren Sofia Karlsson! Jeg er en stor beundrer, og det hadde vært fantastisk å synge og spille ukulele sammen med henne en hel sommer!

Mat og drikke?
Sushi og rosevin. Hver for seg, eller sammen!

Hva er du minst opptatt av om sommeren?
Julegaver. Og neste års hagekonsert.

Favoritt fritidssyssel om sommeren?
Å sitte på balkongen og bare nyte livet og følelsen av å ha fri og tid til egne kreative prosjekt.

Hva bader du i?
Gjerne i glassklart, reint ferskvann. I Norge, Sverige, eller som nå sist: I Lake Michigan på beachen i Chicago!

Klarer du virkelig å slappe av?
Når garderobeskapet omsider er ferdig montert, og leiligheten er sånn passe i orden igjen, så håper jeg å kunne slappe litt bedre av enn akkurat nå…

Hvor homopolitisk føler du deg om sommeren?
Jeg tror ikke deg er noen forskjell på sommer og vinter der for min del. Sist nå på ferie i USA da vi på selveste 4. Juli ble stansa av ei søt lesbe fra Human Rights Campaign på gata i Chicago. Hun kunne opplyse at det i 29 amerikanske stater fremdeles finnes lover som legetimerer at en person kan miste jobben utelukkende på grunn av seksuell legning! Da ble jeg både opprørt og engasjert. Det er lett å glemme hvor utrolig bra vi tross alt har det her i Skandinavia med alle våre rettigheter og muligheter som så mange i andre deler av verden ikke har.

Hvem unner du et realt mageplask i sommer?
I stedet for nok et realt mageplask for Nina Karin Monsen og hennes medsammensvorne, så skulle jeg vel heller ønske at hun og de fundamentalistene hun omgir seg med omsider lærte seg både å «stupe og svømme», sånn at de kunne begynne å møte andre mennesker med respekt.

Blikk Nett gjør oppmerksom på at spørsmålene er besvart før terrorangrepene 22.juli.