Plateaktuelle Tove Bøygård har mange prosjekter på gang, men er i nærheten av slappe av med en kald pils i hånda etter en vellykket konsert.

Alder: 44

Gjør til daglig: Er artist med tre prosjekter, duoen Bøygard med min søster Anita, hallingpønkbandet PearlyCatz og mitt soloprosjekt der jeg har en rykende fersk plate ute nå, og så jobber jeg gatenært med stoffmisbrukere og prostituerte i Felttiltaket i Oslo.

Akkurat nå befinner jeg meg?
Hjemme på Enerhaugen i Oslo

Hvor svett er du akkurat nå?
Ikke så svett ennå, men blir det straks for jeg skal snart ut å jogge i sommervarmen i Tøyenparken og Botanisk hage

Hvor skeiv er sommeren din?
Passe skeiv

Ditt sommerparadis?
Småbruket på Skrindo i Ål i Hallingdal

Hit drar jeg aldri tilbake?
Man kan finne lyspunkter med alle steder, så jeg har ingen plasser jeg absolutt ikke vil dra tilbake til

Beste sommerlåt?
Jokke og Valtentinerne :Sola Skinner !!

Hva leser du?
Jeg leser alltid flere bøker samtidig, og bruker lang tid på hver bok for jeg har for liten tid, akkurat nå er det Elizabeth Gilberts bok «Spise, elske, leve» og Gregory David Roberts bok «Shantaram» som gjelder

Din heteste sommerflørt?
Jeg har en flørt på gang akkurat nå, som er het som bare det…..

Hvem ville du helst hatt med deg på den øde sommerøya?
Siden jeg er like glad i dyr som i mennesker, og ikke er så flink til å forholde meg til å ha samme menneske innpå meg hele tiden (ser for meg at øya er liten med kun en palme), så velger jeg min kjære kattepus, perseren Grace Kelly

Mat og drikke?
Gresk salat med masse fetaost, grilla laks og iskald Chablis

Hva er du minst opptatt av om sommeren?
Fotball

Favoritt fritidssyssel om sommeren?
Festival, helst en jeg spiller på sjøl, eller gå turer i fjellet i Hallingdal

Hva bader du i?
I hva som helst så lenge vannet er over 20 grader

Klarer du virkelig å slappe av?
Eh, nei, jeg er en av de som er skikkelig dårlig på å slappe av, jeg vil helst gjøre ting, helst vil jeg vel egentlig spille gitar hele tiden, og det kan jo bli litt enerverende for omgivelsene….. men etter en konsert som har gått bra, med en kald øl i hånda er jeg nok veldig i nærheten av å slappe av.

Hvor homopolitisk føler du deg om sommeren?
Jeg føler meg alltid litt homopolitisk, jeg er et politisk menneske, og jeg kommer fra utkant-Norge og vet noe om hvordan det er å vokse opp med bygdedyret og hvor vanskelig det kan være å stå fram som annerledes. En av de viktigste sangene mine på den nye plata er låten Vinterspigjil der jeg forteller historien om Einar som hele sitt liv bodde på Nordvestlandet, han var homofil, men våget aldri å leve ut sin legning, og da har man to valg; å bli flyktning i eget land eller å fryse ned hjertet sitt. Han tok mot til seg på sine gamle dager og fikk en telefonvenn i Oslo, jeg er sikker på at at Einar drømte om å møte sin venn, men han døde og fikk aldri møtt han. Denne historien og sangen har jeg med meg over alt i sommer hvor jeg spiller Tove-konserter, og etter hver konsert kommer det folk bort til meg med sine historier hvor de enten kjenner seg igjen eller kjenner til noen som Einar. Vi som bor i Oslo kan fort glemme hvor vanskelig det kan være å stå fram i små bygdemiljøer rundt i landet vårt.