– Ta vel i mot det skeive Europa!

Publisert

Styret i EuroPride oppfordrer skeive osloborgere til å åpne hjemmet sitt for tilreisende under årets store prideuke i juni. – Til sommeren kommer Europa til Oslo. Med finanskrisen i Europa som bakteppe, er vi opptatt av å legge til rette for rimelige overnattingstilbud for alle våre internasjonale gjester, sier informasjonsansvarlig Petter Ruud-Johansen i EuroPride. – Meld deg som ebab-vert. Du kan tjene penger ved å leie ut et rom, en leilighet eller et hus. Det er også sosialt å være ebab-vert, fordi ebab er et tilbud rettet mot og er til for miljøet vårt. Oslo Pride har en samarbeidsavtale med ebab - enjoy bed & breakfast, som formidler overnattingssteder for lhbt-personer på verdensbasis. Ebab tilbyr 7.500 overnattingssteder i 430 byer, fordelt på 62 land. – Som ebab-vert velger du helt selv hvor mye du vil engasjere deg i oppholdet til den som leier hos deg. Det som skiller ebab fra andre aktører på markedet, er nettopp at tilbudet er spesielt rettet mot homomarkedet, sier Ruud-Johansen.

Holder kontakt

Ifølge Kai-Benjamin Hagemann fra ebab kan man føle seg trygge på å ikke bli diskriminert på grunn av legning eller identitet når man bor og overnatter hos noen som selv er skeive eller lhbt. – En annen fordel er at din ebab-vert som oftest vet hvor man bør gå ut, hvilke områder man bør sjekke ut, eller holde seg borte fra. Vi har også blitt fortalt om gjester og verter som har endt opp med å gifte seg, og mange andre forteller at de opprettholder kontakt med hverandre etter å ha vært ute og reist og bodd gjennom ebab, sier Hagemann.Den ikke-kommersielle organisasjonen Couchsurfing tilbyr også muligheter for overnatting i Oslo under EuroPride. Her låner du ut en seng, mot at du selv kan låne en seng når du er på reise. Couchsurfing.org har en egen EuroPride-side.

EuroPride releasefest

Lørdag 22. februar inviterer Oslo Pride, i samarbeid med Raballder Cup, til EuroPride Release Party på Rockefeller. – Vi gleder oss så mye til EuroPride 2014 i Oslo at vi ikke kan vente lenger. Derfor arrangerer vi EuroPride Release Party, som en forsmak på sommerens store begivenheter på Rockefeller. EuroPride Release Party er den offisielle festen til Raballder Cup, som arrangeres samme helg, så alt ligger til rette for at dette skal bli en kjempefest, sier styreleder i Oslo Pride, Stein Runar Østigaard. Etter en helg med harde kamper om medaljene under Raballder Cup, er de 300 cup-deltagerne klare for festen EuroPride Release Party. – Raballder Cup er en av de store skeive sportsarrangementene i Europa, der mange europeiske atleter besøker Oslo, sier Petter Ruud-Johansen. DJ Superfredrik, som arrangerte Skeiv Natt i 2013, snurrer platene på hovedscenen, og det blir lounge i siderommene på Rockefeller. Oslo Pride lover også en og annen overraskelse.