– Takk for meg!

Publisert

Stein Runar Østigaard gikk i paraden lørdag med tårer i øyekroken. Veldig mange gledestårer over suksessen. Noen vedmodstårer over at dette var hans siste som Skeive dager-leder. Det er ingen hemmelighet at det har vært fem krevende år i lederstolen. Det Stein Runar Østigaard kom inn i, var en ganske skakkjørt festival. Veldig mange ildsjeler hadde lagt ned en kjempejobb for å arrangere Skeive dager, men det hadde vært lite fokus på organisasjon og økonomi, skriver Skeive dager i en pressemelding. Ifølge festivalarrangørene ble årets Skeive dager ikke bare tidenes største i oppslutning, det er også den best organiserte noen gang. Det som måtte bli av overskudd etter årets festival, vil heller ikke gå med til å betale ned på gammel gjeld. Omsider kan det avsettes noen kroner som egenkapital.

Utrolig opplevelse

Stein Runar Østigaard felte ganske mange tårer i Pride park lørdag ettermiddag. Og under Skeiv natt. Han var heller ikke den eneste som gråt en skvett. Det gjorde også de som visste at dette var hans siste natt med gjengen, iallfall som Skeive dager-leder i denne omgang.– Det har vært en utrolig opplevelse å få være med og forme festivalen. Jeg føler meg privilegert som har fått lov til å møte så mange flotte mennesker. Jeg retter en takk til hver enkelt. Det er moro å se at Skeive dager er blitt en kjempedugnad der alle bidrar, gjennom aktiviteter i og utenfor Pride park, og ikke minst i paraden, sier Stein Runar Østigaard.

Takker mange

Han er opptatt av at dette ikke har vært et sololøp. Det er svært mange han gjerne ville ha trukket fram, personer i kulissene som også har tatt tunge tak for å løfte Skeive dager dit festivalen er nå. En av dem er nestleder Ellen Swan Due, som også velger å gå ut av styret nå. Hun har siden 2005 gjort en kjempejobb, spesielt med Pride park.– Men også alle andre som har vært med i styret og hatt verv siden 2007, har vært med på dette og fortjener en stor og personlig takk fra meg. Og ikke minst vil jeg takke alle de fantastiske og positive frivillige som får Skeive dager til å skje hvert år, sier Stein Runar Østigaard.

Stort potensial

Han ønsker sin etterfølger, Helle Christin Nyhuus, lykke til.– Hun får med seg et lag av mennesker som stiller opp og er profesjonelle. Skeive dager har et potensial til å vokse seg enda større, sier Stein Runar Østigaard. En av dem som har sittet tett på både Stein Runar Østigaard og Skeive dager, er Espen Ophaug. Som leder i LLH Oslo og Akershus, er det Ophaug som er generalforsamling i arrangørselskapet Oslo Pride AS. – Det er veldig trist at Stein Runar gir seg, han har vært en så god leder. Men samtidig har han holdt på i fem år og jeg forstår godt at han nå ønsker å gjøre noe annet, sier Ophaug og retter en stor takk til den avtroppende festivalsjefen. – Stein Runar har rettet opp en organisasjon som var skakkjørt. Han selv er veldig opptatt av å presisere at dette ikke har vært et soloprosjekt. Men Stein Runar har vært flink til å bygge et godt team som jobber godt sammen. Skeive dager er blitt en frivillig organisasjon hvor det er attraktivt å være med, sier Espen Ophaug