The Knife sparer ikke på kruttet nå de omsider slipper nytt materiale løs på verden. Se queerkortfilmen «Full of Fire» på Blikk Nett.

Søskenduoen The Knife brakte dragqueenvidunderet Richard Engfors ut til MTV-generasjonen i 2003 med videoen til «Pass This On», fra albumet «Deep Cuts». Duoen tok verden med storm, men utfordret samtidig normene på ekte svensk queervis, blant annet med albumet «Gender Bender» i 2004.

Karrieren tok skikkelig fart da The Knife i 2006 slapp albumet «Silent Shout», spekket med hva som best kan beskrives som neon-trance. Det gikk gjetord om konsertene deres og Oslo fikk selv oppleve magien da The Knife inntok Øyafestivalen samme år med en konert mange mener er den beste i festivalens historie.

I år er søskenduoen Olof og Karin Dreijer tilbake med nytt album, «Shaking The Habitual» og ny europaturné. I mai er The Knife klare for Oslo og konsert på Sentrum Scene for å promotere albumet «Shaking The Habitual», hvor de fortsetter sin utforsking av alt som er queer. Blant samarbeidspartnere denne gangen finner vi queerartisten Emily Roysdon, som har bidratt med tekster på albumet.

Emily Roysdon er basert i New York og Stockholm og jobber med både performance, foto, installasjoner og video. Hun er også hjernen og drivkraften bak det queerfeministiske magasinet og feministkollektivet LTTR, og har jobbet tett med kunstnere som Levi Gonzalez, Vannesa Anspaugh og Faye Driscoll, samt JD Samson og bandet MEN.

Første singel fra «Shaking The Habitual» ble sluppet i slutten av januar, og har tittelen «Full of Fire». Singelens video er en kortfilm signert Marit Östberg, regissør og visuell kunstner basert i Stockholm og Berlin. Östbergs arbeider fokuserer på queer-kropper og seksualitet, så også i kortfilmen som akkompagnerer «Full of Fire». Utgangspunktet for filmen var spørsmålet: «Hvem tar vare på min historie?»

«Hvem tar vare på vår historie når historien skrives av streite, hvite, rike menn? Filmen «Full of Fire» viser et nettverk av skjebner, frykt, begjær, lengsel og løfter», sier Marit Östberg selv om filmen som befolkes av queerpersoner, fra transer, lesbisk bondage og tissende kvinner. Blant de medvirkende i filmen er norske Trixie Delicious, kjent for queerklubbkonsepter som Honeytrap og Loud, og kjæresten Helene Delilah.

Da billettene til europaturneen ble lagt ut for salg i begynnelsen av januar tok det ikke mange minutter før nettsiden knelte og brøt sammen. Savnet etter duoen er så stort at billettene til konserten på Sentrum Scene 15. mai ble utsolgt på 12 minutter. Gleden var derfor stor da Øyafestivalen like etter annonserte at The Knife får æren av å avslutte festivalen i Gamlebyen 10. august. Albumet «Shaking The Habitual» er i salg fra 5. april.