Thuva Elise er Miss Gay Norway

Publisert

– Vi må gi hverandre aksept og trygge hverandre på at det er lov å være annerledes, sier Miss Gay Norway 2016. Thuva Elise Karlsrud (29) vil bruke tittelen til å belyse kampen mot spiseforstyrrelser og gjøre det lettere for folk å søke hjelp.Fredag 24. juni var det igjen duket for Norges største kvinnekveld og kåringen av Miss Gay Norway 2016 på Rockefeller i Oslo. Over 1 500 festglade kvinner møtte opp for å heie fram sin favoritt. Thuva Elise Karlsrud, som til vanlig jobber med eiendomsmegling, vant over konkurrentene Kikki Danielsen, Tove Randi Njåmo og Thorey Hrund Myrdal.– Det er helt spinnvilt å vinne Miss Gay Norway, nesten surrealistisk! Men det er så utrolig fint å se at så mange kom for å støtte denne saken, og at folk vil høre om dette, sa en glad og rørt Miss Gay Norway til Blikk Nett.

Ingen skam å søke hjelp

Thuva Elise Karlsrud har selv slitt med spiseforstyrrelser og selvskading, nå vil hun bruke tittelen til å hjelpe andre.– Det er et alt for stort press på kropp og utseendet blant unge i dagens samfunn. Hadde jeg vokst opp i 2016 som 13 åring, så tror jeg faktisk ikke at jeg hadde overlevd. Dagens press er vanvittig mye større. Så jeg håper at jeg kan bruke denne tittelen til å belyse at man er bra nok akkurat sånn som man er.– Samtidig er det viktig å informere unge om at man kan få hjelp selv om man ikke ønsker å fortelle det til sine nærmeste. Det finnes folk som ønsker å hjelpe uansett hvor man er, og det ikke er noe som heter «syk nok», sier Karlsrud.

Spiseforstyrrelser knyttet til seksualitet

Karlsrud vil sette spiseforstyrrelser på agendaen i det skeive miljøet.– Jeg synes det er viktig å belyse dette temaet i det skeive miljøet fordi det å komme ut kan være veldig sårbart. Selv følte jeg aldri at jeg passet inn og at alt ved meg bare var feil. Spiseforstyrrelser og selvskading ble en utløpskanal for disse følelsene, forteller hun.– For meg hang spiseforstyrrelsen veldig tett sammen med mine tanker om kjønn og seksualitet. Det var først når jeg kom ut som 19 åring at jeg for første gang følte meg fri og stolt. Jeg skjønte hvem jeg var og hva som hadde manglet så lenge.

Det viktigste er å bry seg

Karlsruds hovedbudskap er at vi må bry oss mer om hverandre.– Vi trenger å bry oss mer om hverandre. Vi må gi hverandre aksept og trygge hverandre på at det er lov å være annerledes. Vi må ta vare på de som sliter og opplyse om at det finnes mennesker der ut som virkelig ønsker å hjelpe.– Miss Gay-kåringen er i hvert fall en veldig bra kickstart for meg til å ta tak i dette arbeidet. Og jeg skal bruke denne tittelen for alt det er verdt, sier Karlsrud engasjert.

Et viktig arrangement

Årets kvinnekveld ble arrangert i samarbeid Vichy Eriksson og Oslo Pride.– Kvinnekvelden og kåringen av Miss Gay Norway er viktig. For selv om vi er likestilte, så er vi fortsatt en marginalisert gruppe, sa Eriksson fra scenen til stor jubel fra en fullsatt sal. På programmet var danseopptreden med konferansier Martine Austinat i spissen, flammeshow og minikonsert med Nina G.I tillegg spilte dj-artister som dj Yvette Lindquist, dj Fride, dj Svinsesvansen og dj-kollektivet Gymmen festglad og dansemusikk i Rockefellers hovedsal og underetasjen på John Dee.